Κάκτος γέρος – Πώς να μεγαλώσετε έναν κάκτο Cephaocereus Senilis

By | 9 Σεπτεμβρίου, 2023

Old Man Cactus - How To Grow A Cephaocereus Senilis Cactus

Ο παλιός κάκτος ή Cephacerius senilis με το βοτανικό του όνομα. Είναι ένας από τους πιο όμορφους κάκτους που θα θελήσετε στον κήπο σας. Το φυτό είχε μακριές λευκές τρίχες που κάλυπταν όλο του το σώμα και έμοιαζε με ηλικιωμένο άτομο. Εξ ου και το όνομά του. Μην προσπαθήσετε να κάνετε κερί τα μαλλιά σας λευκά. Γιατί οι ηλικιωμένοι θα αμυνθούν με αιχμηρά αγκάθια που μπορούν να σου τρυπήσουν τα χέρια.

Όταν καλλιεργείτε έναν κάκτο Old Man, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μιμηθείτε το φυσικό του περιβάλλον. Αυτός ο κάκτος είναι εγγενής στο Μεξικό και ευδοκιμεί σε ζεστά, ξηρά κλίματα. Αναπτύσσεται σε δοχεία και στο έδαφος. όταν μεγαλώνουν σε εσωτερικούς χώρους Οι ηλικιωμένοι μπορούν να επιδείξουν πολλά χαρακτηριστικά χαρακτήρα και προσωπικότητας. Είτε τα καλλιεργείτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο. Βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετό ηλιακό φως.

Αν αναρωτιέστε πώς να φυτέψετε τον κάκτο σας με τον σωστό τρόπο και να συνεχίσετε να μεγαλώνετε. Εδώ είναι η συμβουλή σας. Διαβάστε παρακάτω για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε με τους ώριμους κάκτους.

Απαιτήσεις καλλιέργειας για κάκτους γέρου

Ο κάκτος Old Man χρειάζεται μια ηλιόλουστη, ζεστή τοποθεσία για να ευδοκιμήσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από κάκτους. μίγμα άμμου και το φυτόχωμα σε ένα δοχείο Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια κατσαρόλα χωρίς γλάσο που εξατμίζεται εύκολα για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία. Το υπερβολικό πότισμα είναι μια κύρια αιτία σήψης και άλλων ασθενειών. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με τα έντομα που μπορούν να κρυφτούν στις τρίχες και να σκοτώσουν τον κάκτο χωρίς να το προσέξετε.

Ο κάκτος Old Man χρειάζεται ζεστό κλίμα και σπάνιο πότισμα.

Το φυτό είναι ανθεκτικό στη θερμότητα και στην ξηρασία, επομένως δεν πεθαίνει εύκολα σε αυτήν την κατάσταση. όταν είναι μεγάλο και εντυπωσιακό Μπορεί να δημιουργήσει ξερικά φυτά τοπίου αλλά θα πρέπει να φυτεύεται μακριά από χώρους παιχνιδιού καθώς έχει αιχμηρά αγκάθια.Μπορείτε να φοράτε γάντια και προστατευτικά γυαλιά όταν το φροντίζετε. Θα πρέπει επίσης να καταλάβετε ότι τα φυτά μπορεί να απαιτούν κάποια προσοχή στη νεολαία τους. Αυτό όμως μειώνεται καθώς ωριμάζει.

Πρέπει να μεγαλώσετε κάκτους γέρου σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους;

Ο κάκτος Old Man θα σας ανταμείψει με την ομορφιά του αν τον προσθέσετε στη συλλογή φυτών εσωτερικού χώρου σας. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία είναι ζεστή και τοποθετήστε το κοντά σε ένα παράθυρο όπου μπορεί να δέχεται το φως του ήλιου.

Κατά την καλλιέργεια αυτού του κάκτου σε εξωτερικούς χώρους Μπορεί να είναι δύσκολο ειδικά σε νεαρή ηλικία. Μπορείτε να το κάνετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τις κατάλληλες συνθήκες εξωτερικού χώρου. Αν είστε αρκετά τυχεροί να μιμηθείτε το φυσικό τους περιβάλλον. Ο κάκτος του Old Man μεγαλώνει αρκετά και ανθίζει εύκολα. Θα διακοσμήσει τον κήπο σας με όμορφα λευκά φτερά και όμορφα λουλούδια.

Εάν δεν μπορείτε να προσομοιώσετε τη φυσική του κατάσταση Όσο πιο εύκολο είναι ο έλεγχος της θερμοκρασίας. Είναι καλύτερα να το κρατάτε στη σκιά.

Καλλιέργεια κάκτου γέρου από σπόρους

Η καλλιέργεια του Old Man Cactus από σπόρους θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να αποκτήσετε αυτό που θυμάστε. Αλλά έχετε την ικανοποίηση να μεγαλώσετε έναν κάκτο από την αρχή. Η καλλιέργεια τους από σπόρους είναι η καλύτερη λύση. Μπορείτε ακόμη και να κόψετε ή να εμβολιάζετε. Αν θέλετε να ακολουθήσετε το μονοπάτι των σπόρων Μπορείτε να παραγγείλετε σπόρους online ή από κοντινό φυτώριο.

Η καλλιέργεια του κάκτου Old Man από σπόρους είναι μια σχετικά αργή διαδικασία. Επομένως, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να αγοράσετε έναν ενήλικο κάκτο.

στη σπορά Για να καλλιεργήσετε το Cephalocerius chenilis, πρέπει να προσφέρετε έναν ρηχό δίσκο ή καλό χώμα για γλάστρα. Απλώστε τους σπόρους ομοιόμορφα στην επιφάνεια και ψεκάστε τους με νερό χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού. Καλύψτε και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη για να μην υπάρχει υγρασία. Τοποθετήστε το πιάτο ή την κατσαρόλα σας σε ζεστό μέρος. Φροντίστε να λαμβάνετε έμμεσο φως. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος παραμένει υγρό για τρεις μήνες μέχρι να αρχίσουν να φυτρώνουν οι σπόροι.

Η καλλιέργεια ενός κάκτου από σπόρους δεν είναι για εσάς, εκτός εάν έχετε την υπομονή να υπομείνετε αργές περιόδους βλάστησης και αργή ανάπτυξη. Δοκιμάστε να αγοράσετε ένα ενήλικο. Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε πώς πρέπει να μοιάζει ένας υγιής κάκτος. Έτσι δεν χρειάζεται να αγοράσετε έναν κάκτο με σήψη ρίζας. Δεν αλιεύονται φυσικά ψάρια

Γονιμοποίηση και φροντίδα για κάκτους γέρου

Ο Γέρος των Άνδεων θα σας εκτιμήσει πραγματικά και θα σας ανταμείψει αν του δώσετε επιπλέον προσοχή ως μορφή TLC στα νιάτα του. Ο γέρος θα εκτιμήσει λίγη φροντίδα και προσοχή. Αυτό βέβαια θα γίνει σταδιακά μειώνεται καθώς ο κάκτος συνεχίζει να αναπτύσσεται Το λίπασμα πρέπει να εφαρμόζεται μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα για όλες τις χρήσεις χαμηλής περιεκτικότητας σε άζωτο για τα φυτά σας.

Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα και τύπους εδάφους. Βεβαιωθείτε ότι έχει έντονο φως και θερμότητα καθώς μεγαλώνει. το καλοκαίρι Δώστε στον κάκτο πλήρη ήλιο. Προτιμά μια θέση παραθύρου με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό για το φως του ήλιου που χρειάζεται. Βεβαιωθείτε ότι το επάνω χώμα στο δοχείο είναι εντελώς στεγνό πριν από το επόμενο πότισμα. Μουλιάζετε καλά το χώμα όταν ποτίζετε.

Όταν καλλιεργείτε κάκτους Old Man, φροντίστε να δώσετε στο φυτό άμεσο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το χειμώνα, μειώστε το πότισμα. Αυτό μπορεί να γίνει μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα είναι εντελώς στεγνή πριν το επόμενο πότισμα. Παρέχει δροσερή, στεγνή υφή σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σημειώνει θερμοκρασίες περίπου 50 έως 60 βαθμούς Φαρενάιτ.

Ο κάκτος σας μπορεί να φαίνεται αδρανής. το χειμώνα λόγω δυσμενών συνθηκών Μην κάνετε τίποτα γι ‘αυτό, καθώς θα εμφανιστεί ξανά μετά το πέρας του χειμώνα. Συνιστάται η χειμερία νάρκη αυτή τη στιγμή για να επιβιώσετε σε σκληρούς χειμώνες.

Φύτευση χώματος και κάκτων Old Man

Υπάρχουν ειδικά χώματα για γλάστρες που είναι φτιαγμένα για να ταιριάζουν σε διαφορετικούς τύπους κάκτων. Το έδαφος πρέπει να είναι πλούσιο σε μέταλλα για να το διατηρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να αναμίξετε κάκτο, χώμα γλάστρας, άμμο, ελαφρόπετρα και περλίτη. Αυτό το μείγμα θα εξασφαλίσει καλή αποστράγγιση και σωστό αερισμό.

Τοποθετήστε τον κάκτο Old Man σας σε μια γλάστρα με επαρκή αποστράγγιση για να αφαιρέσετε το υπερβολικό νερό.

σε κατσαρόλα Βεβαιωθείτε ότι το χώμα της γλάστρας στραγγίζει καλά. Ανοίξτε τουλάχιστον μία τρύπα στον πάτο της κατσαρόλας για να το εξασφαλίσετε. Με αυτόν τον τρόπο, το υπερβολικό νερό θα στραγγίσει και το χώμα θα στραγγίσει καλά για να στηρίξει τον κάκτο. Σκεφτείτε γλάστρες χωρίς τζάμια ή τερακότα. Γιατί έχει το σωστό μέγεθος και μπορεί να απορροφήσει το υπερβολικό νερό. Μην αναφέρετε πολύ συχνά τον κάκτο σας. Χρειάζονται τουλάχιστον τρία έως πέντε χρόνια πριν από την επαναφύτευση για να ωριμάσουν οι ρίζες.

γέρος κάκτος

Ο κάκτος Old Man μπορεί να φωτίσει τον κήπο του σπιτιού σας με όμορφα ροζ λουλούδια στις αρχές της άνοιξης. Βγάζει τα πρώτα του άνθη μετά από 20 χρόνια ανάπτυξης.

Όταν ο κάκτος Old Man σας έχει μεγαλώσει πλήρως Αρχίζει να παράγει όμορφα ροζ λουλούδια την άνοιξη.

Αν θέλετε να δείτε όμορφα λουλούδια Πρέπει να φροντίζετε σωστά τον γερασμένο κάκτο σας. Αδυναμία να παράγει τέλεια λουλούδια, ειδικά αυτά που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους Μπορείτε επίσης να εξετάσετε τη λίπανση για να πάρετε λουλούδια. Η αλόη βέρα μπορεί να καρποφορήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι όμως πολύ σπάνιο μεταξύ της καλλιεργούμενης αλόης βέρα.

Κλάδεμα του γέροντα κάκτου σας

Μόλις ο παλιός κάκτος μεγαλώσει σε αρκετά μεγάλο μέγεθος και εδραιωθεί σταθερά στο έδαφος, Θα απαιτήσει λιγότερη συντήρηση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αγνοήσετε. Δεν χρειάζεται να τα κόψετε καθώς μεγαλώνουν καλά σε ευθείες γραμμές. Η μακριά, λευκή γούνα του λειτουργεί ως προστασία από την υπερβολική ζέστη και το κρύο. Βοηθά τον κάκτο να παραμείνει ενυδατωμένος ακόμα και σε πολύ ξηρές συνθήκες. Αυτό θα κρατήσει το φυτό υγιές και όμορφο όλο το χρόνο.

Ασθένεια Κάκτου Γέρων και Επίθεση Εντόμων

καθώς και άλλα φυτά Τα παλαιότερα φυτά κάκτων είναι πιο ευάλωτα σε παράσιτα και ασθένειες. Η μακριά, μαλακή γούνα του είναι μια καλή κρυψώνα για πολλά έντομα. Έτσι, δεν θα τα προσέξετε μέχρι να σας αποσπάσουν πολύ την προσοχή.

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με αυτόν τον κάκτο είναι η σήψη. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν ποτίζετε πολύ τα φυτά σας. Το μακρύ, μεταξένιο τρίχωμα του προσελκύει το ωίδιο και μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Ένας τρόπος για να προστατεύσετε τους ηλικιωμένους σας από αυτούς τους κινδύνους είναι να ενυδατώνεστε σωστά. Μην αφήνετε το ωίδιο να επιτεθεί στα φυτά σας. Γιατί μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα και να καταστρέψει τα πολύτιμα φυτά σας.

Τα πιο κοινά προβλήματα παρασίτων του κάκτου είναι τα ακάρεα της αράχνης ή οι αλευρώδεις κάκτοι. Κρύβεται έντομο σε μακριά μαλλιά Θα πρέπει να ελέγχετε περιοδικά. και αν βρεις σημάδια μπελάς Συνεχίστε να κινείτε τον κάκτο σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε εντομοκτόνο σαπούνι ή ένα ήπιο εντομοκτόνο. για να βοηθήσει στην εξάλειψη των μικροβίων του ωιδίου Μπορείτε να αντιμετωπίσετε την πιτυρίδα χρησιμοποιώντας σαμπουάν. Ελέγχετε τακτικά τον κάκτο σας για να ελέγχετε για επαναλαμβανόμενες προσβολές που θα μπορούσαν να σκοτώσουν τον κάκτο σας.

Γιατί πρέπει να κάνετε σαμπουάν για γέρο με Aloe Vera

Εκτός από την εξάλειψη των εντόμων που κρύβονται σε μακριές τρίχες Το λούσιμο των μαλλιών σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τον κάκτο σας καθαρό και να φαίνεται όμορφος. Η ασαφής λευκή γούνα θα συγκρατήσει τη βρωμιά και τη σκόνη με την πάροδο του χρόνου. και δεν φαίνεται πια λευκό. Αναμείξτε υγρό σαπούνι Καστίλλης με νερό για να καθαρίσετε λίγο τον κάκτο σας.

Αναμείξτε βιολογικό σαπούνι Καστίλλης χωρίς άρωμα με νερό και χρησιμοποιήστε το Old Man Cactus Cleaner.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε οργανικό και χωρίς άρωμα σαπούνι καστίλης. για να μην αφήσετε καθόλου χημικά στα φυτά σας Φροντίστε να ξεπλύνετε προσεκτικά το απορρυπαντικό από τον κάκτο για να μην εισχωρήσει στο χώμα. Χτενίστε τα μαλλιά σας και αφήστε τα να στεγνώσουν. Θα λατρέψετε πόσο καθαρός, οργανωμένος και φρέσκος φαίνεται ο παλιός σας κάκτος.

Οφσετ κάκτων Old Man

Μια άλλη σημαντική περιοχή που δεν πρέπει να αγνοήσετε κατά τον πολλαπλασιασμό αυτού του κάκτου είναι η μετατόπιση. Ο κάκτος του Old Man μεγαλώνει σε ομάδες. Επομένως, μπορεί να θέλετε να διαχωρίσετε μεμονωμένους κάκτους για να τους επιτρέψετε να αναπτυχθούν καλύτερα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει την αφαίρεση κάποιας μετατόπισης από το σύμπλεγμα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα καθαρό, κοφτερό μαχαίρι. και φορέστε τα δικά σας προστατευτικά γάντια όταν το κάνετε αυτό.

Αφήστε το τραβηγμένο offset σας να στεγνώσει στο ύπαιθρο για μερικές ημέρες. Οι συστάδες έχουν ανοιχτές πληγές που μπορούν να μολυνθούν με βακτήρια και μύκητες εάν δεν φροντιστούν σωστά. Η διαδικασία ξήρανσης έκανε την πληγή βρώμικη. Αυτό θα τα προστατεύσει από τη μόλυνση και θα τους δώσει καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης όταν τα ξαναφυτέψετε.

Συχνές ερωτήσεις Old Man Cactus

Μπορεί ο Cephoocereus Senilis να μεγαλώσει εκεί που ζουν τα κατοικίδια;

Αν είστε λάτρης και των ζώων και των φυτών. Πρέπει να βρεις έναν τρόπο να συνυπάρχουν και τα δύο. Ευτυχώς, οι μεγαλύτεροι κάκτοι και τα κατοικίδιά σας όπως οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να ζήσουν ευτυχισμένοι μαζί σε ένα σπίτι. Τα φυτά δεν είναι δηλητηριώδη για αυτά τα ζώα και τα ζώα δεν τα πλησιάζουν επειδή έχουν αιχμηρά αγκάθια.

Τι προκαλεί τον θάνατο του Cephalocereus senilis;

Όταν φυτεύετε έναν παλιό κάκτο Συνήθως περιμένετε να μεγαλώσει ο κάκτος και να διακοσμήσει τον κήπο σας. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει συνέχεια, καθώς ο Sebacerius senilis σας μπορεί να πεθάνει αντί να μεγαλώσει. Ποια ήταν όμως η αιτία του θανάτου;

Μία από τις μεγαλύτερες αιτίες θανάτου από κάκτους είναι το υπερβολικό πότισμα. Ο Cephalocereus senilis είναι ένας κάκτος εύκολης φροντίδας που μπορεί να επιβιώσει σε ακραίες θερμοκρασίες με ελάχιστο πότισμα. αλλά χρειάζεται μόνο λίγο νερό Επομένως, η περίσσεια νερού θα προκαλέσει σήψη των ριζών.

Το υπερβολικό πότισμα του κάκτου Old Man μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και το φυτό σας να πεθάνει.

Μύκητες και βακτήρια μπορούν επίσης να επιτεθούν στα φυτά σας. Και αν δεν το προσέξετε νωρίς Θα είναι πολύ αργά για να το σώσεις. Αν ποτίζεις και λιπαίνεις πολύ Αναπτύσσει έναν μύκητα που ονομάζεται Phytophthora.Η αλόη βέρα θα μαραθεί και θα γίνει πράσινη.

Βεβαιωθείτε ότι ο μύκητας δεν επιτίθεται στα φυτά σας παρέχοντας καλή αποστράγγιση και λίπανση σωστά. Αν δεν κάνεις επαναφορά από την αρχή Μια μόλυνση μπορεί να σκοτώσει το φυτό σας.

Μερικές φορές το φυτό σας δέχεται επίθεση από κάθε είδους έντομα. Τα φτερά κάνουν καλή δουλειά στην προστασία των φυτών. Αλλά μπορεί επίσης να είναι το σπίτι των ακάρεων αράχνης και των αλευροφόρων. Αυτά τα παράσιτα θα καταβροχθίσουν σιγά σιγά τον κάκτο σας. Και μπορεί να μην το παρατηρήσετε μέχρι να γίνει η ζημιά. Χρησιμοποιείτε ήπια εντομοκτόνα περιοδικά για την πρόληψη παρασίτων.

Πόσο γρήγορα μεγαλώνει ένας κάκτος;

Ο Old Man Cactus είναι ένας αργά αναπτυσσόμενος κάκτος που απαιτεί υπομονή από την πλευρά σας. Οι σπόροι χρειάζονται χρόνο για να βλαστήσουν. και μάλιστα μετά τη βλάστηση Το φυτό μπορεί να μην φυτρώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε 10 έως 20 χρόνια για να δείτε τον κάκτο να ανθίζει. Μερικές φορές δεν ανθίζει, ειδικά όταν φυτεύεται στη σκιά.

Τι μέγεθος έχει ο παλιός κάκτος;

Εάν πρόκειται να καλλιεργήσετε έναν παλιό κάκτο σε εσωτερικό χώρο. Είναι φυσιολογικό να ανησυχείτε για το πόσο μεγαλώνουν. Θα μεγαλώσει πιο γρήγορα από τη γλάστρα; Υποστηρίζεται ο εσωτερικός χώρος; Ο κάκτος Old Man είναι ένας κάκτος αργής ανάπτυξης που μπορείτε να κρατήσετε σε εσωτερικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να τον βγάλετε σε εξωτερικό χώρο. Αναπτύσσεται έως και 20 πόδια πριν την ανθοφορία και διπλασιάζεται σε ύψος μετά την πρώτη άνθιση.

Πώς μπορώ να κάνω τον κάκτο μου να μεγαλώσει ίσια;

Μερικές φορές μπορεί να παρατηρήσετε ότι ο κάκτος σας γέρνει. Αλλά θέλετε ο κάκτος να στέκεται όρθιος. Η κλίση δεν είναι ασθένεια ή δυστυχισμένος κάκτος. Τόσο εύκολο να λυθεί. Μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα φυτεύοντας τον κάκτο σε ξηρό έδαφος. Ένας άλλος τρόπος είναι να προσθέσετε χώμα γύρω του. βάση από μικρές πέτρες και χαλίκι στο φυτικό έδαφος

Πώς καθαρίζω τον παλιό κάκτο;

Οι τρίχες των μεγαλύτερων κάκτων μαζεύουν κάθε είδους σκόνη και βρωμιά και γίνονται καφέ αντί για λευκές. Θα χρειαστεί να το καθαρίσετε για να επαναφέρετε τη λαμπερή του λευκότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί νερό και ήπιο σαπούνι. Βεβαιωθείτε ότι το διάλυμα έχει αναμειχθεί καλά, βουρτσίστε και ξεπλύνετε καλά με νερό.

Μπορείτε επίσης να πλύνετε τα παλιά σας μαλλιά κάκτου. Προσέξτε να μην πέσει σαμπουάν ή σαπούνι στο χώμα.

συμπέρασμα

Αν θέλετε να διακοσμήσετε τον κήπο σας με όμορφες λευκές τρίχες, ο Sebocereus chenilis είναι ένας από τους καλύτερους κάκτους που κυκλοφορούν. Οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν πολλά για τους κάκτους δεν θα ξέρουν ότι είναι φυτά όταν είναι αρκετά μεγάλοι.

αλλά για να σου δώσω μια όμορφη εμφάνιση. Πρέπει να μάθετε πώς να φυτεύετε και να φροντίζετε αυτόν τον κάκτο. Βεβαιωθείτε ότι οι συνθήκες του εδάφους το επιτρέπουν. Λάβετε αρκετό ηλιακό φως και αρκετό νερό. Αν θέλετε να ανταμείψετε τον εαυτό σας με όμορφα λουλούδια Μπορείτε να δώσετε επιπλέον φροντίδα και προσοχή.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν το περιβάλλον δεν είναι ευνοϊκό για ανάπτυξη, Ο όμορφος παλιός σας κάκτος θα σαπίσει. Προσέξτε για πράγματα που μπορεί να σαπίσουν και να πεθάνουν, όπως το υπερβολικό νερό, η μόλυνση και η μούχλα. Ο ώριμος κάκτος θα εκτιμήσει τις προσπάθειές σας ομορφαίνοντας τον κήπο σας.

Τελευταία ενημέρωση στις 05-06-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *