Είναι ο Κάκτος παχύφυτο; – CactusWay

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Πώς να ποτίσετε τον κάκτο: Ο απόλυτος οδηγός

Η αλόη βέρα είναι ένα δημοφιλές φυτό της ερήμου και πρόσφατα έχει γίνει πιο δημοφιλές στο σπίτι. Εκτός από κάκτους, υπάρχουν και παχύφυτα. στις περισσότερες περιπτώσεις Οι δύο όροι χρησιμοποιούνται εναλλακτικά και εγείρουν το ερώτημα, είναι ο κάκτος χυμώδης ή όχι; Για να το καταλάβουμε καλύτερα Είναι δίκαιο να κατανοήσουμε τον ορισμό της στερεάς ύλης. Τα παχύφυτα είναι όλα τα φυτά που μπορούν να αποθηκεύσουν μεγάλες ποσότητες νερού στους χυμώδεις μίσχους, τα φύλλα ή τις ρίζες τους για χρήση σε περιόδους ξηρασίας.

Είναι τα παχύφυτα των κάκτων; Λόγω της φυσικής της φύσης, η αλόη βέρα είναι παχύφυτο· ωστόσο, η λέξη κάκτος χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε φυτά της οικογένειας των κάκτων (Cactaceae).Τα παχύφυτα είναι μια ευρεία ομάδα που περιλαμβάνει πολλές βοτανικές οικογένειες. Δεν είναι όμως όλοι οι κάκτοι κάκτοι.

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις διαφορές μεταξύ κάκτων και παχύφυτων. Κοιτάξτε τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ αυτών των φυτών.

καταλάβετε τη διαφορά

Η αλόη προέρχεται από τη λέξη μέτωπο βασικά σημαίνει Αργότερα, το όνομα Cactaceae επινοήθηκε για να προσδιορίσει μια ομάδα φυτών με μοναδικά χαρακτηριστικά όπως οι μίσχοι που φέρουν μεγάλη ποσότητα νερού. Τα βράκτια είναι τριχωτά ή αγκαθωτά. Περιορισμένες ή ανύπαρκτες άδειες

Η κύρια διαφορά μεταξύ παχύφυτων και κάκτων είναι αυτή Τα παχύφυτα είναι μια ευρεία οικογένεια που περιλαμβάνει κάκτους.

Αν και υπάρχουν σπάνιες εξαιρέσεις. Αλλά ο κάκτος είναι εύκολα αναγνωρίσιμος από την άφυλλη εμφάνισή του. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αγώνα για ανάπτυξη σε σκληρά κλίματα. Οι κορμοί τους μετατρέπονται σε μαξιλάρια, βαρέλια και αρμούς που βοηθούν στην αποθήκευση νερού σε περιόδους ξηρασίας. Οι αιχμές και οι ράχες είναι χρήσιμες για την άμυνα κατά των φυτοφάγων. Αυτή είναι μια προσαρμογή για επιβίωση στην άγρια ​​φύση. Τα περισσότερα από αυτά έχουν λουλούδια με έντονα χρώματα. και μερικά παράγουν βρώσιμους καρπούς

Είναι όλα στα φύλλα.

Ενώ τα περισσότερα παχύφυτα έχουν αξιοσημείωτα φύλλα, δεν είναι. Αλλά καθόλου κάκτος.Όμως στο στάδιο του σπορόφυτου Οι κάκτοι έχουν φύλλα και μερικοί θα φυτρώσουν ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα. στο περασμα του χρονου Σκιάζουν αυτά τα φύλλα για να αποφευχθεί η απώλεια νερού μέσω της εξάτμισης. Οι περισσότεροι κάκτοι αλλάζουν σχήμα κατά την ανάπτυξη για να προσαρμοστούν στις γενικές συνθήκες. Έχει επίσης νευρώσεις που μοιάζουν με ακορντεόν που διαστέλλονται για να συγκρατούν περισσότερο νερό χωρίς να σκάνε και να συστέλλονται χωρίς να χάνουν το σχήμα τους καθώς το φυτό καταναλώνει το νερό.

Ενώ τα παχύφυτα έχουν χοντρά φύλλα. Ο κάκτος έχει αιχμηρά αγκάθια.

Από την άλλη πλευρά, η εξέλιξη των παχύφυτων όπως ο κράταιγος, ο κάκτος, η εβέρια και η δρούσουλα συνέβη κάτω από σκληρές συνθήκες σε σύγκριση με τους κάκτους. Τα περισσότερα έχουν χυμώδη φύλλα. Αλλά αυτά είναι προσαρμοσμένα σε ξηρά κλίματα. Τα φύλλα τους σταδιακά επίπεδη με χαρτομάντηλο κατακράτησης νερού Αυτά τα φύλλα καλύπτονται με κέρατο ή κηρώδη ουσία που μειώνει την απώλεια νερού μέσω της εξάτμισης.

διαφορετικά κλίματα

Τα περισσότερα σαρκοφάγα ζώα βρίσκονται σε ερημικές και ημιερήμους περιοχές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε θερμότερα μέρη του κόσμου όπως η Αφρική και το Μεξικό.Ωστόσο, άλλα είδη όπως το sempervivum και το sedum ευδοκιμούν σε ψυχρότερες περιοχές και βρίσκονται σε βραχώδεις πλαγιές.

Οι περισσότερες από τις ερήμους του κόσμου έχουν παχύφυτα. Αλλά δεν είναι όλα τα παχύφυτα φυτά της ερήμου. Πολλά βρίσκονται κοντά σε δάση, βουνά, ποτάμια, θάλασσες και λίμνες.Για παράδειγμα, στις ημίξηρες περιοχές της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας, τα περισσότερα χυμώδη φυτά ευδοκιμούν. αλλά και σε τροπικά δάση Εδώ είναι μερικά εξαιρετικά παχύφυτα και τα μέρη τους:

 • Aeonium – Αφρική, Μαδέρα και Κανάρια Νησιά
 • Αγαύη – Αμερική
 • Κοτυληδόνες – Αφρική
 • Aloe Vera – Αφρική, Νησιά του Ατλαντικού μεσογειακός
 • Grasula – Αφρική
 • Dudleya – Μεξικό, Ακτή Καλιφόρνια
 • Καστερία – Νότια Αφρική
 • Echeveria – Αμερική
 • Faucaria – Νότια Αφρική
 • Kalanchoe – Αμερική, Αφρική και Νοτιοανατολική Ασία
 • Sempervivum – Νότια και Κεντρική Ευρώπη, Βόρεια Αφρική

Η αλόη βέρα πιστεύεται ότι προέρχεται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική πριν από περίπου 30 εκατομμύρια χρόνια. Αυτό εξηγεί γιατί οι περισσότεροι κάκτοι είναι εγγενείς σε αυτές τις περιοχές. και εκτείνεται από τον δυτικό Καναδά μέχρι την Παταγονία.Τα σαρκοφάγα, από την άλλη, βρίσκονται σε κάθε ήπειρο. εκτός από την Ανταρκτική Η προσαρμοστικότητα αυτών των φυτών είναι απαράμιλλη. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές βρίσκονται ως επίφυτα που αναπτύσσονται για να παρασιτίσουν άλλα φυτά.

Φροντίδα για παχύφυτα

Τα παχύφυτα κάνουν υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τη δημοτικότητα που έχουν κερδίσει οι κάκτοι τα τελευταία χρόνια ως φυτά κηπευτικών και φυτών εσωτερικού χώρου. Με κατάλληλη εκτροφή και φύτευση ανάλογα με το είδος και την οικογένειά του. Τα παχύφυτα απαιτούν λίγη προσοχή. αρκεί να έχουν αρκετό ηλιακό φως Μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς συχνό πότισμα.

Είναι σημαντικό να εκτιμήσετε ότι κάθε είδος παχύφυτου έχει τις δικές του συγκεκριμένες συμβουλές φροντίδας.Ωστόσο, ο γενικός κανόνας είναι να φροντίζετε να έχετε πάντα ένα. κατάλληλο μίγμα εδάφους για τη σάρκα σου Μιλήστε με τον παχύφυτο βοτανολόγο σας. Θα πρέπει να είναι σε θέση να σας συμβουλεύουν για το καλύτερο μείγμα εδάφους για τα φυτά σας. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το μίγμα εδάφους είναι αρκετά στεγνό πριν το πότισμα. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της σήψης των ριζών που μπορεί να βλάψει το παχύφυτό σας.

χρειάζεται νερό και φωτιά

Ανάλογα με την υγρασία, την αποστράγγιση και τη θερμοκρασία, το εβδομαδιαίο πότισμα είναι φυσιολογικό για τα περισσότερα παχύφυτα. Φροντίστε να παρατηρήσετε συμπτώματα υπερχείλισης. Αυτά τα φύλλα είναι λεπτά ή υγρά.Σε άλλες περιπτώσεις, τα φύλλα μπορεί να αλλάξουν χρώμα.

Στα περισσότερα παχύφυτα αρέσει το έντονο φως. Αλλά θα πρέπει να αποφύγετε να το τοποθετήσετε στο άμεσο ηλιακό φως.

Τα περισσότερα παχύφυτα αναπτύσσονται καλύτερα σε έντονο φως, ωστόσο, δεν χρειάζεται να τα εκθέτετε στο άμεσο ηλιακό φως. Καλύτερα να το βάλεις δίπλα στο παράθυρο. Μπορεί να θεωρήσετε απαραίτητο να τα μετακινήσετε. για να δούμε πώς ταιριάζουν στις συνθήκες στις οποίες η έκθεση στο ηλιακό φως είναι δύσκολη Μπορείτε να επιλέξετε μια λάμπα που δίνει το απαραίτητο φως για υγιή ανάπτυξη. Τα εμφανή συμπτώματα της έλλειψης φωτός στα παχύφυτα είναι τα μακριά φύλλα και η χλωμή σάρκα.

Πολλαπλασιασμός παχύφυτων

Τα παχύφυτα μπορούν να είναι πηγή ευτυχίας όταν μεγαλώνουν σε εσωτερικούς χώρους. Θέλετε λοιπόν να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερα. Ευτυχώς, ο πολλαπλασιασμός των παχύφυτων είναι εύκολος.Τα παχύφυτα μπορούν να πολλαπλασιαστούν με σπόρους ή φυτικά, ανάλογα με την ποικιλία σας.

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε παχύφυτα από σπόρους ή με αγενή πολλαπλασιασμό.

Ο πολλαπλασιασμός των παχύφυτων από σπόρους είναι δυνατός μόνο μέσω επιτυχημένης επικονίασης. Κατά το στάδιο του μαρασμού, τα έντομα και τα πουλιά του αέρα θα το κάνουν αυτό. Θα πρέπει να κάνετε επικονίαση με το χέρι για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε ζωηρούς σπόρους.

Από την άλλη, ο αγενής πολλαπλασιασμός μπορεί να γίνει με μοσχεύματα, φλοιό ή μοσχεύματα του μητρικού φυτού. Αυτά ριζώνουν σε κάθε δοχείο και ξαναφυτεύονται.Ωστόσο, αυτά τα μοσχεύματα απαιτούν ένα χρόνο επούλωσης που ονομάζεται κάλος πριν από τη μεταμόσχευση. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες ριζοβολίας αποφεύγοντας τον κίνδυνο σήψης.

Συνηθισμένα παχύφυτα που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους

Εκτός από τον κάκτο Υπάρχουν και άλλα παχύφυτα. Πολλά άλλα που μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους. Ο τύπος του παχύφυτου εξαρτάται από το κλίμα και τη συνολική διακόσμηση του σπιτιού στο εσωτερικό σας. Εδώ είναι μερικά κοινά παχύφυτα εσωτερικού χώρου:

 • Aloe Vera – Αυτό είναι ένα κοινό παχύφυτο που μερικές φορές συγχέεται με την αλόη βέρα λόγω της εμφάνισής του. Εκτός από τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Η αλόη βέρα χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τη θεραπεία εγκαυμάτων και την ανακούφιση από τον πόνο.
 • Burrows Tail Cedium – Αυτά τα παχύφυτα αναπτύσσονται καλύτερα όταν φυτεύονται σε κρεμαστά καλάθια. Λειτουργεί τέλεια σε μέτριο προς υψηλό φως.
 • Panda Plant – Αυτός είναι ένας τύπος. Καλάντσο και είναι περισσότερο γνωστό για τα απαλά, θολά φύλλα του που συμπληρώνουν τη διακόσμηση του σπιτιού.
 • Φοίνικας αλογοουράς – Συχνά συγχέεται με φοίνικα. Αυτό το παχύφυτο χαρακτηρίζεται από βολβώδεις μίσχους που εξοικονομούν νερό. Κατάλληλο για πολυάσχολους ή συχνούς ταξιδιώτες.
 • Snake Plant – Ένα πολύ ανθεκτικό παχύφυτο. Αυτή η σάρκα είναι ανθεκτική και μπορεί να χειριστεί μια ποικιλία καταχρήσεων. Ποτίζετε περιοδικά για να διατηρείται το χώμα στεγνό.
 • Crown of Thorns – Αυτό το φραγκόσυκο χυμώδες φυτό είναι ιδιαίτερα διακριτικό λόγω του μοναδικού του σχήματος. Ποτίστε το φυτό όταν το έδαφος είναι περίπου μια ίντσα στεγνό. Το πολύ ξηρό έδαφος μπορεί να προκαλέσει πτώση των φύλλων και των λουλουδιών.
 • Κάκτος Pincushion – Παρά το όνομά του, ο κάκτος Pincushion δεν είναι αληθινός κάκτος. Αλλά ταξινομείται ως γενικό παχύφυτο. Είναι μέρος ενός συμπλέγματος από περίπου 200 παχύφυτα σε σχήμα μπάλας.Είναι καλύτερα να κλέβεις σε έντονο φως.

Η αλόη βέρα είναι όπως κάθε άλλο παχύφυτο. Μπορεί να μην απαιτεί πολλή φροντίδα Αλλά ακολουθώντας γενικές συστάσεις μπορεί να βελτιώσουν την υγεία τους. Τα περισσότερα παχύφυτα αναπτύσσονται αργά και χρειάζεται υπομονή για να ωριμάσουν. όταν μεγαλώνει στο σπίτι Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Ενώ τα περισσότερα παχύφυτα ευδοκιμούν στις ερήμους, άλλα τα καταφέρνουν καλύτερα σε ψυχρότερες συνθήκες. έχοντας αυτό κατά νου Ο καθορισμός των καλύτερων συνθηκών θα είναι πολύ πιο εύκολος, ακόμη και όταν μεγαλώνετε στο σπίτι. Άλλα παχύφυτα Έχει φύλλα και παράγει τροφή μέσω της φωτοσύνθεσης, όπως ακριβώς ένας κοινός κάκτος. Επομένως, η έκθεση στο ηλιακό φως είναι απαραίτητη για την επιβίωση.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *