Είναι οι ορχιδέες ασφαλείς ή τοξικές για τα κατοικίδια;

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Είναι οι ορχιδέες ασφαλείς ή τοξικές για τα κατοικίδια;

Εάν έχετε ένα νέο κατοικίδιο στο σπίτι ή έχετε αγοράσει ορχιδέες για ένα νοικοκυριό με λίγα κατοικίδια. Μπορεί να ανησυχείτε για το αν οι ορχιδέες είναι δηλητηριώδεις ή όχι.

Πολλά φυτά μπορεί να είναι τοξικά για τις γάτες ή τους σκύλους. Καλό είναι λοιπόν να κάνετε μια μικρή έρευνα πριν φέρετε ένα νέο φυτό στο σπίτι σας. Ειδικά αν το κατοικίδιό σας εξακολουθεί να είναι περίεργο.

Παρακάτω, θα σας εξηγήσω γιατί δεν πρέπει να ανησυχείτε πολύ εάν ο σκύλος ή η γάτα σας δαγκώσει το φυτό της ορχιδέας σας.

Είναι οι ορχιδέες ασφαλείς για γάτες και σκύλους;

Οι ορχιδέες Phalaenopsis δεν είναι τοξικές για γάτες, σκύλους και άλογα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ASPCA. Όσο για τη διατήρηση των ορχιδέων Phalaenopsis γύρω από γάτες και σκύλους, είστε στο ξεκάθαρο.

Τι γίνεται όμως με άλλα είδη ορχιδέας;

Με περισσότερα από 20.000 είδη ορχιδέων και πέντε φορές περισσότερα υβρίδια, είναι δύσκολο να πούμε ότι όλες οι ορχιδέες είναι ασφαλείς για τον γούνινο φίλο σας. Ωστόσο, οι περισσότερες ορχιδέες που διατίθενται στο εμπόριο θεωρούνται ασφαλή φυτά εσωτερικού χώρου για γάτες και σκύλους.

Μην ενθαρρύνετε γάτες ή σκύλους να παίζουν με τις ορχιδέες σας. Στην πραγματικότητα, δεν ενθαρρύνετε να ροκανίζετε φυτά εσωτερικού χώρου.

Αν και τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές, αλλά αν φαγωθεί πρέπει πρώτα να προληφθεί

Οι ορχιδέες μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια ποικιλία εντομοκτόνων ή ζιζανιοκτόνων. Και τα δύο μπορεί να είναι επικίνδυνα για το κατοικίδιο ζώο σας.

Ένας άλλος λόγος για να αποθαρρύνετε το κατοικίδιο ζώο σας από το να τρώει ορχιδέες είναι η ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν στο φυτό Οι σπασμένες ρίζες, τα κατεστραμμένα φύλλα μπορεί να αυξηθούν. Και οι πληγές στις ορχιδέες σας μπορεί να μεταφέρουν ασθένειες.

Είναι οι ορχιδέες δηλητηριώδεις για τα κατοικίδια;

Τα λουλούδια της ορχιδέας δεν είναι δηλητηριώδη. Αλλά η ίδια γενική συμβουλή για να κρατήσετε το κατοικίδιό σας μακριά από φυτά εσωτερικού χώρου ισχύει και για τις ορχιδέες.

Σε αντίθεση με τα σκυλιά που μπορούν να αποφύγουν την κατανάλωση φυλλωδών λαχανικών. Οι γάτες τείνουν να εμφανίζουν σημάδια γαστρεντερικών διαταραχών μετά την κατανάλωση φύλλων ή λουλουδιών. Επειδή είναι σαρκοφάγα και το γαστρεντερικό τους σύστημα δεν είναι εξοικειωμένο με τα φυτά.

Τούτου λεχθέντος, η γάτα σας μπορεί να τρώει ορχιδέες, ωστόσο, προσέξτε για τυχόν ασυνήθιστα συμπτώματα. που μπορεί να συμβεί και επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας εάν εμφανιστεί εμετός ή διάρροια.

Μπορούν τα κουνέλια να τρώνε φύλλα ορχιδέας;

Το να κρατάτε ορχιδέες στο ίδιο σπίτι με τα κουνέλια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις ορχιδέες σας. όχι μόνο γιασεμί Αλλά είναι ένα καλλωπιστικό φυτό στο σπίτι.

Εάν πιάσετε το κουνέλι σας ενώ τρώτε ορχιδέες, μην πανικοβληθείτε, αλλά αφαιρέστε τις ορχιδέες σας πριν το κουνέλι σας φάει όλες τις ορχιδέες.

Τα άγρια ​​κουνέλια θα τρώνε ορχιδέες χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά οι ορχιδέες εσωτερικού χώρου μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα. Άρα μπορεί να αποτελούν πρόβλημα υγείας.

Παρακολουθήστε το κουνέλι σας για θόρυβο. Και επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας έκτακτης ανάγκης εάν αναπτυχθούν επιπλοκές.

Φροντίστε να κρατάτε τα φυτά εσωτερικού χώρου μακριά από το κουνέλι σας. Γιατί αναπόφευκτα θα τα φάνε όλα.

Μπορούν τα κατοικίδια να είναι αλλεργικά στις ορχιδέες;

Τα φυτά και τα λουλούδια μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις λόγω της γύρης ή του χυμού τους. Ευτυχώς, η γύρη ορχιδέας δεν είναι το είδος που μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες σε ανθρώπους ή κατοικίδια.

Μερικοί άνθρωποι και κατοικίδια μπορεί να είναι αλλεργικοί στο εκχύλισμα ορχιδέας. Η επαφή με τον χυμό μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, πόνο και κνησμό στην πληγείσα περιοχή, ωστόσο, αυτό είναι ένα σπάνιο φαινόμενο.

Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιείτε για τη θεραπεία ορχιδέων από έντομα ή μύκητες είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις στο κατοικίδιό σας.

Έτσι, αν και η ορχιδέα δεν είναι αλλεργική Αλλά οι χημικές ουσίες που μόλις εφαρμόσατε στο φυτό μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

Χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα που είναι ασφαλή για τα κατοικίδια σε φυτά του σπιτιού σας ή αποθηκεύετε τα φυτά σας εκεί που τα κατοικίδιά σας δεν μπορούν να τα φτάσουν.

Τι γίνεται αν το κατοικίδιο ζώο σας φάει μια ορχιδέα;

Όπως ανέφερα προηγουμένως Οι ορχιδέες θεωρούνται γενικά ασφαλείς για τα κατοικίδια ζώα σας. Αν παρατηρήσετε ότι το κατοικίδιό σας τρώει ορχιδέες Απαγορέψτε το κατοικίδιο ζώο σας να φάει αυτό το φυτό.

Θα πρέπει να παρακολουθείτε το κατοικίδιό σας για τυχόν ασυνήθιστα συμπτώματα. σχετίζονται με το να τρως τις ορχιδέες σου συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής σιελόρροιας, εμετού, διάρροιας, λήθαργου

Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας εάν το κατοικίδιο ζώο σας παρουσιάζει κάποιο από αυτά τα συμπτώματα. Οι ορχιδέες δεν προκαλούν αυτά τα προβλήματα. Αλλά χημικές ουσίες ή λιπάσματα που χρησιμοποιούνται στο υλικό φύτευσης μπορεί να συνδέονται με αυτά τα συμπτώματα.

Είναι οι ορχιδέες κάκτων ασφαλείς για κατοικίδια;

Ο κάκτος ορχιδέας, επίσης γνωστός ως κάκτος ψαροκόκαλου, είναι επίσης ασφαλής για γάτες και σκύλους. Φύλλα και μίσχοι με περίεργα σχήματα αυτού του φυτού Ειδικά όταν φυτευτεί σε ένα κρεμαστό καλάθι, κάνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για γάτες.

Λάβετε τις ίδιες προφυλάξεις που ανέφερα σχετικά με τις πιθανές χημικές ουσίες στην αλόη βέρα στις ορχιδέες.

Ακόμα κι αν δεν περιποιηθείτε τον κάκτο της ορχιδέας σας με χημικά. Αλλά μην αφήνετε τα κατοικίδια να παίζουν μαζί του για να αποτρέψετε τη ζημιά στο φυτό.

Κοψίματα και τραυματισμοί σε ορχιδέες, κάκτους ή άλλα φυτά εσωτερικού χώρου Το δικό σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με ορισμένα φυτά και να προκαλέσει βακτήρια και ιούς.

συμπέρασμα

Αν και να είστε σίγουροι ότι οι ορχιδέες δεν είναι τοξικές για τα κατοικίδια. Αλλά είναι χρήσιμο να διδάξετε το κατοικίδιό σας να μην παίζει με όλα τα είδη φυτών εσωτερικού χώρου.

Τα κατοικίδια δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ ασφαλών και μη ασφαλών φυτών. Και το να τα αφήνετε να παίζουν με φυτά που είναι ασφαλή για κατοικίδια μπορεί να δυσκολέψει τον αναγκασμό τους να απομακρυνθούν από επιβλαβή φυτά.

Κρατήστε τα λοιπόν μακριά από φυτά εσωτερικού χώρου, συμπεριλαμβανομένων των ορχιδέων.Επίσης, εάν είναι δυνατόν, μην τοποθετείτε επικίνδυνα φυτά γύρω τους. το κατοικίδιο σου

Η επίσκεψη στον ιστότοπο της ASPCA μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν ορισμένα φυτά είναι ασφαλή για κατοικίδια. Ελέγξτε τη λίστα ASPCA πριν φέρετε στο σπίτι ένα νέο φυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *