Γιατί το παχύφυτο μου γίνεται μαλακό; Υπέροχες συμβουλές για να το αποφύγετε

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Γιατί το παχύφυτο μου γίνεται μαλακό; Υπέροχες συμβουλές για να το αποφύγετε

τα προηγούμενα χρόνια Τα παχύφυτα κερδίζουν γρήγορα δημοτικότητα Αυτά τα χαρούμενα μικρά φυτά είναι εύκολο στη φροντίδα και συχνά εκπλήσσουν όσους τα κρατούν. Δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι συρρέουν σε αυτά τα χαριτωμένα δεντράκια.

Εάν ο πολτός του φρούτου αρχίσει να μαλακώνει Υπάρχουν πολλές πιθανές εξηγήσεις. Από τη λανθασμένη πρόσληψη νερού μέχρι τις διατροφικές ανισορροπίες. Το φως του ήλιου και η θερμοκρασία παίζουν ρόλο στη συνολική υγεία ενός παχύφυτου και μπορούν να καθορίσουν εάν ένα παχύφυτο είναι τρυφερό.

Είτε έχετε παχύφυτο είτε ψάχνετε για παχύφυτο και θέλετε να μάθετε τα προειδοποιητικά σημάδια των ανθυγιεινών φυτών. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε περισσότερα για αυτό το όμορφο φυτό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τα ήπια παχύφυτα και πώς να τα βοηθήσετε.

Γιατί το παχύφυτό μου είναι απαλό;

Τα παχύφυτα μπορεί να κουτσάνε για διάφορους λόγους. Η πιο κοινή αιτία είναι το υπερβολικό πότισμα. Είτε ο λόγος είτε όχι Τα παχύφυτα είναι μικρά φυτά και συχνά διατηρούνται.

Εάν η συλλογή παχύφυτων δεν είναι επιλογή Θα πρέπει να επανεξετάσετε τη διαδικασία καλλιέργειας παχύφυτων από το κλάδεμα. Τα παχύφυτα πολλαπλασιάζονται εύκολα. Μην αφήσετε λοιπόν αυτή τη διαδικασία να σας τρομάξει.

Γιατί τα παχύφυτα είναι μικρά και δυνατά φυτά. Έτσι μπορείτε να το κρατήσετε αν είναι πολύ μαλακό. Οι περισσότερες από αυτές τις αιτίες έχουν εύκολες διορθώσεις.

Παρακάτω είναι μερικοί λόγοι. που μαλακώνουν τον πολτό και πώς να τον διατηρήσετε όταν συμβεί αυτό.

Το παχύφυτό σας είναι πολύ ψηλό.

Επειδή τα παχύφυτα βρίσκονται συχνά σε ξηρά κλίματα. επομένως δεν χρειάζεται πολύ νερό Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι να ποτίζετε τα παχύφυτα μία φορά την εβδομάδα. αλλά μπορεί να αλλάξει Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε γλάστρες σχεδιασμένες για παχύφυτα. Συχνά υπάρχουν πρόσθετες οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος για να αποφευχθεί η υπερχείλιση του νερού.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για να γίνει ένα παχύφυτο μαλακό και λεπτό είναι το υπερβολικό πότισμα.

Αν το παχύφυτό σας είναι υπερβολικά ποτισμένο Τα φύλλα του θα αρχίσουν να γίνονται αισθητά πιο τραγανά από ότι θα έπρεπε. Το χρώμα μπορεί να αρχίσει να ξεθωριάζει. Τα δέντρα μπορεί να είναι πολύ καρποφόρα. μερικές φορές ακόμη και ξαπλωμένος σε μια κατσαρόλα

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη του στελέχους ή της ρίζας. Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για το φυτό σας. ανάλογα με την τοποθεσία Αλλά υπάρχει μια λύση που αξίζει να δοκιμάσετε.

Ξεθάψτε τα παχύφυτά σας και φυτέψτε νέα.

Ο πολύ υδαρής πολτός μπορεί να το διορθώσει. Θα πρέπει να σκάψετε το παχύφυτο και να αφαιρέσετε τυχόν σημάδια σήψης. Αυτές είναι παρόμοιες με τις βλάβες της μπανάνας και είναι εύκολο να εντοπιστούν. Αφού αφαιρέσετε το σάπιο μέρος Πλένουμε και στεγνώνουμε τις χυμώδεις ρίζες. Αποθηκεύστε τα φυτά σας σε ζεστό, ξηρό μέρος για έως και μια εβδομάδα. Αποφύγετε όμως το άμεσο ηλιακό φως στις ρίζες. όταν δείχνεις υγιής μπορείτε να επαναλάβετε

Μεταφέρετε τα φυτά σε φρέσκο ​​έδαφος για να εξοικονομήσετε το υπερβολικό νερό.

μετά την αποκατάσταση Είναι καλύτερο να περιμένετε τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το πότισμα ξανά. Θα χρειαστεί χρόνος για ένα παχύφυτο να καταναλώσει όλη την περίσσεια νερού που απορροφάται από τα φύλλα. Δεν θέλω να το προσθέσω ξανά μετά την επίλυση του προβλήματος.

Όταν τα παχύφυτα περνούν από τη διαδικασία ξήρανσης Θα σπρώξει το υπερβολικό νερό πίσω στο ξηρό έδαφος. Έτσι θα δείτε τη συσσώρευση υγρασίας. Όταν το έδαφος είναι στεγνό, μπορεί να ποτιστεί με ασφάλεια. Φροντίστε να ποτίζετε μόνο μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

Εάν το ριζικό σας σύστημα είναι πολύ σάπιο Τα φυτά δεν θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσετε τη σάρκα σας για πάντα. Εδώ είναι χρήσιμο να μάθετε πώς να κάνετε καμπάνια.

Το παχύφυτό σας δεν έχει αρκετό νερό.

Τα υποβρύχια παχύφυτα μπορούν επίσης να αισθάνονται λεπτά. Υπάρχουν όμως κάποιες διαφορές από τα φυτά που δεν έχουν νερό. Συνήθως τα παχύφυτα αποκτούν ζαρωμένα φύλλα και ζαρώνουν. Τα διψασμένα παχύφυτα συνήθως δεν αλλάζουν χρώμα. Επομένως, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι προσέχετε να εμφανιστούν αυτές οι ρυτίδες.

Τα παχύφυτα μπορεί επίσης να γίνουν αδύναμα όταν δεν παίρνουν αρκετό νερό.

Αν και τα φύλλα έχουν μια απαλή αίσθηση. Αλλά το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα του φύλλου είναι ελαστικό και παχύ. γιατί προσπαθεί να εμποδίσει την εξάτμιση του νερού πιο δυνατά από το συνηθισμένο

ποτίστε το παχύφυτό σας

Είναι πιο εύκολο να αποθηκεύσετε παχύφυτα χωρίς αρκετό νερό παρά να τα αποθηκεύσετε πάρα πολύ. Ειδικά αφού δεν χρειάζεται να ξεθάψετε τα φυτά. για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

 • Ρίξτε νερό στη χυμώδη κατσαρόλα σας. Το νερό θα αρχίσει να βγαίνει από την οπή αποστράγγισης στον πάτο της κατσαρόλας.
 • Επαναλάβετε αμέσως τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές. Στραγγίστε το νερό μεταξύ κάθε ποτίσματος.
 • Περιμένετε μερικές μέρες και δείτε τα ζουμερά σας αποτελέσματα. Αυτό θα συμβεί αρκετά γρήγορα μετά από έντονο πότισμα.
 • Αναζητήστε σημάδια υπερχείλισης. Δεν θέλετε να μεταβείτε από το ένα μέρος στο άλλο γιατί αυτό μπορεί εύκολα να σκοτώσει το παχύφυτό σας. Αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό αλλά το έδαφος είναι ακόμα κορεσμένο. Ξαναβάλτε το παχύφυτο σε ξηρό έδαφος για να αποφύγετε προβλήματα πριν προκύψουν.

Αν γίνει σωστά, οι ρυτίδες θα εξαφανιστούν και τα φύλλα θα γίνουν ξανά παχουλά. αφού συνέβη αυτό Μπορείτε να συνεχίσετε το κανονικό πότισμα μία φορά την εβδομάδα αφού στεγνώσει το χώμα.

Η ζουμερή διατροφή σας έχει λάθος ισορροπία.

Τα παχύφυτα απαιτούν μια αρκετά ακριβή ισορροπία για να ευδοκιμήσουν. Τα περισσότερα χώματα για γλάστρες το αντιμετωπίζουν εύκολα και δεν αποτελούν πρόβλημα για τον καλλιεργητή.Μερικές φορές μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν δεν ξαναφυτέψετε το παχύφυτό σας ή δεν χρησιμοποιήσετε ένα καλό λίπασμα.

Η χρήση λάθος λιπάσματος είναι ένας άλλος λόγος που τα παχύφυτα μαλακώνουν λόγω ακατάλληλης ισορροπίας θρεπτικών συστατικών.

Η χυμώδης διατροφή εξαρτάται από:

 • σίδερο
 • εξωτερικός
 • κάλιο
 • φώσφορος
 • Αζωτο

Όταν αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι εκτός ισορροπίας Το φυτό θα τρικλίζει και θα τρικλίζει. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φύλλα κιτρινίζουν ή ότι το φυτό σας δεν ανθίζει. Το συνολικό ανθυγιεινό χλωμό χρώμα φαίνεται εύκολα.

Φυτέψτε το παχύφυτό σας σε φρέσκο ​​χώμα.

Η καλύτερη θεραπεία για φυτά με έλλειψη θρεπτικών στοιχείων είναι η μεταφύτευση σε φρέσκο ​​έδαφος. Επειδή το έδαφος είναι ήδη πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Επομένως, θα πρέπει να είναι σε θέση να λύσει αυτό το πρόβλημα. Εάν δεν είναι δυνατή η επαναφύτευση για οποιονδήποτε λόγο, όπως σε έναν εξωτερικό κήπο Η χρήση ασφαλούς κομπόστ θα βοηθήσει.

Μετά τη μεταφύτευση γλαστρών ή τη λίπανση Το παχύφυτό σας θα αρχίσει να φυτρώνει μέσα σε λίγες μέρες. Αυτή η διαδικασία συνήθως διαρκεί πολύ περισσότερο από όσο στεγνώνει το παχύφυτό σας. οπότε παρακαλώ να είστε υπομονετικοί

πολύ χαμηλή θερμοκρασία

Γιατί τα παχύφυτα είναι θερμά κλίματα. Ο κρύος αέρας μπορεί να είναι επικίνδυνος. Τα παχύφυτα τείνουν να μαλακώνουν καθώς αρχίζουν να ξεπαγώνουν. ειδικά όταν εκτίθενται στον παγετό.Επιπλέον, συχνά στάζουν ή αποχρωματίζονται.

Τα παχύφυτα θα μαλακώσουν σε ψυχρότερες θερμοκρασίες.

Οι επιπτώσεις της έκθεσης σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να μιμούνται το υπερβολικό πότισμα των φυτών. Επομένως, θα πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά την κατάσταση του φυτού πριν από τη θεραπεία. Επειδή η αντιμετώπιση των δύο προβλημάτων είναι ελαφρώς διαφορετική. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα βλάψετε περαιτέρω τον χόνδρο σας από τη λάθος θεραπεία.

Κόψτε τυχόν κατεστραμμένα μέρη του παχύφυτό σας.

Κόψτε όλα τα κατεστραμμένα μέρη του παχύφυτό σας με ένα μαχαίρι βουτηγμένο σε οινόπνευμα. δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα ευαίσθητα μέρη Αφού έχετε κλαδέψει με επιτυχία. Κρατήστε το παχύφυτο μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να βεβαιωθείτε ότι επουλώνεται. Οι πληγωμένες περιοχές είναι επιρρεπείς στο ηλιακό έγκαυμα.

Τα χυμώδη φυτά σας αναπτύσσουν μούχλα ή ωίδιο.

Τόσο η μούχλα όσο και το ωίδιο ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές συνθήκες. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παχύφυτα τείνουν να προέρχονται από ξηρά κλίματα. Δεν υπάρχει ενσωματωμένη προστασία έναντι αυτών των απειλών. Εναπόκειται σε εσάς να τα προστατεύσετε από απειλές για την υγεία τους.

Το πρώτο σημάδι μόλυνσης είναι μια λευκή, γκρίζα ή μαύρη σκόνη που καλύπτει ολόκληρη ή μέρος της σάρκας σας. Τότε αρχίζουν να εξασθενούν και να πεθαίνουν. Μπορεί να δείτε αποχρωματισμό στα φύλλα ή τους μίσχους.

Είναι σημαντικό να το πιάσεις νωρίς. Τόσο οι μύκητες όσο και τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλα παχύφυτα. κοντά εύκολα Εάν δεν ενεργήσετε γρήγορα Ολόκληρος ο χυμώδης κήπος σας θα μπορούσε εύκολα να πεθάνει από αυτό το είδος έκθεσης.

Εξαλείψτε το ωίδιο ή τη μούχλα και τη χαμηλή υγρασία.

Εάν το παχύφυτό σας έχει σημάδια μούχλας ή μούχλας Τότε η ατμόσφαιρα είναι πολύ υγρή. Οι κοινώς πωλούμενες ποικιλίες τριαντάφυλλου είναι καλές επιλογές. Αν και θα πρέπει να ερευνήσετε τη μάρκα πριν αγοράσετε.

Αφού αφαιρέσετε το ωίδιο ή τη μούχλα Πρέπει να προσέχετε να μην ξανασυμβεί. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα εάν τα φυτά σας βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους.Ωστόσο, το κλίμα σας μπορεί να είναι λάθος για αυτά τα φυτά. Αν τα φυτέψετε σε εξωτερικό χώρο και μουχλιάσουν. Η μετακόμιση μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Πολύ ή πολύ λίγο ηλιακό φως

Το πολύ φως μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα και σήψη. που μαλακώνει το φυτό Αυτό μπορεί εύκολα να συμβεί εάν αντιμετωπίσατε πρόσφατα άλλες παθήσεις και τις βάλατε στον ήλιο πολύ γρήγορα. Τα νεαρά παχύφυτα είναι επίσης αδύναμα.

Το πολύ ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα. Και το ζουμερό σας τελικά θα μαλακώσει.

Το πολύ λίγο φως προκαλεί προβλήματα Τα παχύφυτα αρχίζουν να ψηλώνουν αναζητώντας φως. Τα φύλλα απέχουν περισσότερο κατά μήκος του κορμού. Θα αρχίσει να φαίνεται ασυνήθιστα μακρύ και σπειροειδές. χάνει το όμορφο σχέδιο που τείνουν να έχουν τα χυμώδη φύλλα Η διάγνωση αυτής της ασθένειας είναι εύκολη εάν ξέρετε τι να αναζητήσετε.

Αλλάξτε την ποσότητα του ηλιακού φωτός που λαμβάνει το παχύφυτό σας.

Διορθώνεται εύκολα για πολύ ή πολύ λίγο φως. Εάν τα φυτά σας παίρνουν πολύ φως Τοποθετήστε το σε μια περιοχή που δέχεται ηλιακό φως. Κρατήστε το όμως μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. στο περασμα του χρονου Τα σκοτεινά σημεία θα εξαφανιστούν κανονικά. αν σαπίσει Αντιμετωπίστε το σαν φυτό που ποτίζεται υπερβολικά.

Για τα φυτά που λαμβάνουν πολύ λίγο ηλιακό φως, μετακινήστε τα σταδιακά στον ήλιο. Θα πρέπει να ξεκινήσετε τοποθετώντας το σε μια καλά φωτισμένη περιοχή. Αλλά δεν πρέπει να εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως. μετά από μια εβδομάδα Μετακινήστε το σε μια περιοχή που δέχεται άμεσο ηλιακό φως για μια μέρα. Στη συνέχεια, μετακινήστε το σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία.

Εάν το παχύφυτό σας παίρνει πολύ ή πολύ λίγο ηλιακό φως. Μπορείτε εύκολα να διορθώσετε το πρόβλημα. με μετεγκατάσταση

όταν μετακινείτε παχύφυτα στο φως του ήλιου Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η αντίθεσή σας είναι καλή σε αυτή την ατμόσφαιρα. Μερικά παχύφυτα χρειάζονται σκιά για να ευδοκιμήσουν. Ιδιαίτερα φυτά με λεπτά φύλλα.

Εάν το παχύφυτό σας δεν περιστρέφεται πολύ λόγω έλλειψης ηλιακού φωτός Μπορείτε να κόψετε τις κορυφές των παχύφυτων από τους μίσχους. Τοποθετήστε το σε μια καλά φωτισμένη περιοχή μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για μια ή δύο εβδομάδες μέχρι να αναπτυχθούν οι ρίζες. Στη συνέχεια στην κατσαρόλα Το υπόλοιπο κάτω μέρος του νήματος μπορεί να απορριφθεί.

Άλλα κοινά προειδοποιητικά σημάδια ανθυγιεινών φυτών

Αν και αυτό το άρθρο εστιάζει σε φυτά που μαραίνονται. Υπάρχουν όμως και άλλα προειδοποιητικά σημάδια. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν έχετε τα δικά σας παχύφυτα.

Αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια περιλαμβάνουν:

 • Αν και ορισμένα παχύφυτα είναι γνωστά για τις ξεχωριστές αποχρώσεις τους και άλλα είναι φυσικά φευγαλέα Αλλά τα παχύφυτα που εμφανίζουν ασυνήθιστο αποχρωματισμό είναι επιρρεπή σε προβλήματα. Μπορεί να εμφανίσει κιτρίνισμα, σκουρόχρωμο, κάψιμο ή αποχρωματισμό.
 • Μερικά παχύφυτα είναι από τη φύση τους μικρά. ενώ μερικά θα μεγαλώσουν όσο το επιτρέπει το περιβάλλον. Αν η σάρκα σου δεν μεγαλώνει μπορεί να υπάρχει πρόβλημα
 • Τα σαρκώδη μέρη σας δείχνουν σημάδια σήψης σαν μελανιασμένη μπανάνα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό. Και το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα αν θέλετε να σώσετε το φυτό σας.
 • Τα σημάδια βλάβης από έντομα μπορεί να περιλαμβάνουν αποχρωματισμό ή λείπουν εξαρτήματα. Τα βιολογικά φυτοφάρμακα μπορούν να βοηθήσουν.
 • Το μαραμένο παχύφυτο κάτι έγινε. Εάν δεν υπάρχουν ορατά προβλήματα Δείχνει ότι πιθανότατα σχετίζεται με το ριζικό σύστημα.
 • Τα παχύφυτα πρέπει να είναι σε πλήρη άνθηση. Όμως κάποια πράγματα μπορεί να μην συμβούν. Αυτό συνήθως δεν είναι σοβαρό πρόβλημα και μπορεί να προκληθεί από δευτερεύοντα πράγματα. Ωστόσο, αξίζει να το παρακολουθήσετε.

Επίλυση αυτών των προβλημάτων έγκαιρα Αυτό θα σας δώσει τις καλύτερες πιθανότητες να διατηρήσετε το παχύφυτό σας εάν κάτι πάει στραβά.

Πώς φαίνεται υγιές το παχουλό;

Τα υγιή χυμώδη φύλλα δίνουν μια αίσθηση παχιάς χωρίς όγκο όταν πιέζονται ελαφρά ανάμεσα σε δύο δάχτυλα. Το χυμώδες φύλλωμά σας θα πρέπει να έχει σχεδόν κηρώδη λάμψη. Αποτρέψτε την εξάτμιση του αποθηκευμένου νερού όταν εκτίθεται στον καυτό ήλιο.

Αν και υπάρχουν μερικά που φαίνονται φυσικά ζαρωμένα. Αλλά γενικά, η σάρκα σας δεν πρέπει να είναι ζαρωμένη.Επιπλέον, όσο πιο υγιεινά τα παχύφυτά σας, τόσο το καλύτερο. Όσο πιο ζωντανό θα είναι το χρώμα. Ο σαρκώδης καρπός σας πρέπει να είναι σφιχτός και χωρίς ρυτίδες.

Συμβουλές για σωστή φροντίδα των παχύφυτων

Το πρώτο βήμα στη φροντίδα των φυτών είναι η έρευνα. Τα παχύφυτα διαφέρουν ανάλογα με το είδος. Επομένως, πρέπει να γνωρίζετε πώς να φροντίζετε τα φυτά σας. Φυσικά, αυτό ισχύει για όλα τα είδη. Όχι μόνο παχύφυτα

 • Τα περισσότερα παχύφυτα τα πάνε καλά με το πότισμα μία φορά την εβδομάδα.Μετά το πότισμα, το χώμα πρέπει να είναι υγρό. αλλά όχι κορεσμένα
 • Διαφορετικοί τύποι παχύφυτων απαιτούν διαφορετικό φωτισμό. τόσο άμεσα όσο και έμμεσα Η διατήρηση των παχύφυτων σε σωστή κατάσταση θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν καλά.
 • Η πρόληψη παρασίτων και ανάπτυξης, όπως μούχλα ή βακτήρια, είναι ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας των παχύφυτων. γιατί είναι ιδιαίτερα αδύναμοι.
 • Γιατί τα παχύφυτα προέρχονται από ζεστά και ξηρά κλίματα. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον σας είναι ζεστό και ξηρό για να ευδοκιμήσουν τα παχύφυτα.
 • Η τακτική αλλαγή του χώματος της γλάστρας θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το παχύφυτό σας από ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών.
 • Κρατήστε τα παχύφυτα σας μακριά από κατοικίδια. Μερικά φυτά είναι δηλητηριώδη. Επομένως, κρατήστε τα παχύφυτα ασφαλή για τα κατοικίδια ζώα σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι το παχύφυτό σας έχει τοποθετηθεί σε μια γλάστρα με επαρκή αποστράγγιση. Υπάρχουν πολλές γλάστρες στην αγορά που έχουν σχεδιαστεί για παχύφυτα που έχουν πρόσθετες οπές αποστράγγισης στον πάτο.

Τα παχύφυτα είναι φυτά που φροντίζουν εύκολα. Ίσως να μην το καταλάβετε αυτό αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο σχετικά με πιθανά προβλήματα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτά τα προβλήματα δεν είναι σταθερά. Αρκεί να εξασκείτε τη βασική συντήρηση. Το παχύφυτό σας θα μεγαλώσει χωρίς να το ενοχλείτε.

τελικές σκέψεις

Τα παχύφυτα είναι απίστευτα ευέλικτα και είναι χαρά να μεγαλώνουν. Όσο περισσότερα μαθαίνεις για αυτούς. Όσα πιο ενδιαφέροντα πράγματα μπορείτε να κάνετε. Αυτά μπορεί να είναι μερικά από τα πιο εύκολα φυτά για να παραμείνετε υγιή και όμορφα αν μάθετε τα βασικά.

Ακόμα κι αν το παχύφυτό σας είναι πιο αδύναμο Η παρακολούθηση αυτών των επιλογών θεραπείας θα βοηθήσει να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή μακροπρόθεσμα. Σύντομα θα περπατήσετε σε έναν όμορφο, καταπράσινο κήπο.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *