Γιατί τα φύλλα του ατόμου Philodendron μου είναι κίτρινα; Απαντήθηκε

By | 9 Σεπτεμβρίου, 2023

Ατομικό φυτό Philodendron

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Τα ατομικά φύλλα Philodendron μπορεί να σκουριάσουν. Αλλά μην ανησυχείτε αν τα φύλλα αρχίσουν να κιτρινίζουν. Η αντιμετώπιση προβλημάτων είναι εύκολη αν ξέρετε τι να κάνετε, ωστόσο, πρέπει πρώτα να μάθετε την αιτία του αποχρωματισμού.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο κοινές αιτίες του κιτρίνισμα του φιλόδενδρου:

Πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Φιλόδενδρου
 • πολύ πότισμα
 • περισσότερο φως
 • υποσιτισμός
 • φυσικές ρυτίδες

Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν το να βρίσκεστε κάτω από το νερό και την έλλειψη φωτός και υγρασίας.

Υπάρχουν περισσότερα από 489 είδη φιλόδενδρων Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το τι προκαλεί το κίτρινο χρώμα των ατόμων του φιλόδενδρου. και τι πρέπει να κάνετε για αυτό Θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις σχετικά με τους σπόρους φιλόδενδρων.

Συνήθεις αιτίες του κιτρίνισμα των φύλλων από το πυρηνικό φιλόδενδρο

Πολλοί παράγοντες και συστατικά επηρεάζουν την υγεία των φύλλων των φυτών σας. Εδώ είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους οι σπόροι του φιλόδεντρου κιτρινίζουν:

πολύ πότισμα

Το υπερβολικό πότισμα είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα φύλλα του ατόμου του φιλόδενδρου κιτρινίζουν και λεπταίνουν. Το πολύ νερό βλάπτει τη φωτοσύνθεση και μπορεί να εμποδίσει τις ρίζες να απορροφήσουν σωστά το οξυγόνο.

Το υγρό έδαφος επιτρέπει την ανάπτυξη μυκήτων και μικροβίων. Αυτά μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στο φιλόδενδρο σας.

πάρα πολύ φως

Στην άγρια ​​φύση, το φιλόδενδρο είναι ένα φυτό που φύεται στη σκιά του δάσους. Άρα δεν χρειάζεται πολύ φως. Το άτομο φιλόδενδρου σας απολαμβάνει τα καλύτερα σε έντονο έμμεσο φως.

Η τοποθέτηση του φιλόδεντρου στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα. Θα αρχίσει να κιτρινίζει πριν γίνει τελείως καφέ και τραγανό, επομένως το περβάζι του παραθύρου σας δεν είναι το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε το φιλόδενδρο.

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περσίδες για να ελέγξετε την ποσότητα του ηλιακού φωτός που λαμβάνουν τα φυτά σας.

Μια άλλη αποτελεσματική μέθοδος είναι η χρήση παγωμένου γυαλιού. Ευτυχώς, δεν είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε τους υαλοπίνακες με παγωμένο γυαλί. Μπορείτε να ψεκάσετε το ποτήρι σας με Rust-Oleum Glass Coating Spray Paint. Στεγνώνει σε μόλις 10 λεπτά και αν το ποτήρι δεν θολώσει αρκετά Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα νέο παλτό.

υποσιτισμός

Χλώρωση είναι το κιτρίνισμα των φύλλων λόγω έλλειψης χλωροφύλλης. Αυτό μπορεί να προκληθεί από έλλειψη θρεπτικών συστατικών στο χώμα φιλόδενδρων σε γλάστρες.

Διαφορετικά θρεπτικά συστατικά παίζουν διαφορετικούς ρόλους στην υγεία των φύλλων των φυτών σας. Ο σίδηρος παίζει σημαντικό ρόλο στο να διατηρούνται πράσινα τα φύλλα του φυτού σας. Άλλα θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των φύλλων των φυτών.

Διαφορετικές ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να επηρεάσουν τα φύλλα που κιτρινίζουν νωρίς:

 • σίδερο: Το κιτρίνισμα ξεκινά μεταξύ των φλεβών των φύλλων και επηρεάζει πρώτα τα νεαρά φύλλα.
 • εξωτερικός: Κιτρίνισμα εμφανίζεται επίσης μεταξύ των φλεβών των φύλλων, επηρεάζοντας τα παλαιότερα φύλλα. Το κίτρινο χρώμα ξεκινά από το κέντρο του φύλλου και κινείται προς τα έξω.
 • Αζωτο: Τα παλαιότερα φύλλα κιτρινίζουν πριν μετακινηθούν σε νεότερα φύλλα.
 • κάλιο: Τα παλαιότερα φύλλα θα αρχίσουν να κιτρινίζουν στις άκρες. ενώ το κέντρο του φύλλου παραμένει πράσινο. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα Οι κίτρινες άκρες θα αρχίσουν να γίνονται καφέ.
 • θειάφι: Τα φύλλα κιτρινίζουν εντελώς. Αυτή η έλλειψη ξεκινά από νεαρά φύλλα.

Αυτή η τροφή για φυτά εσωτερικού χώρου θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τις καφέ κηλίδες και το κιτρίνισμα στα φύλλα σας.

φυσικές ρυτίδες

Καθώς το άτομο του φιλόδενδρου γερνάει, Τα παλαιότερα φύλλα κιτρινίζουν και πέφτουν.

Το σαφράν μπορεί να είναι μέρος του φυσικού κύκλου ζωής του φυτού σας. Ωστόσο, μην υποθέσετε ότι η γήρανση είναι ο λόγος.

Ελέγξτε ξανά ότι δεν υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες όπως αυτές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

Άλλες αιτίες κίτρινων φύλλων

υποβρύχιος

Αν και το υπερβολικό πότισμα είναι το πιο κοινό πρόβλημα με τα κίτρινα φιλόδεντρα, δεν είναι ασυνήθιστο. Αλλά είναι ακόμα πιθανό τα φυτά σας να είναι κάτω από το νερό.

Τα φύλλα τείνουν να γίνονται καφέ και να μαραίνονται όταν τα άτομα του φιλόδενδρου σας δεν έχουν αρκετό νερό.Ωστόσο, τα παλαιότερα φύλλα στο εξωτερικό του φυτού κιτρινίζουν και πέφτουν.

αν συμβεί αυτό Θα χρειαστεί να ποτίσετε τα άτομα του φιλόδενδρου. Τα ξηρά εδάφη τείνουν να μην απορροφούν νερό στην αρχή. Οπότε είναι εντάξει να αφήσετε πρώτα μια ή δύο ίντσες νερό στο χώμα.Το νερό θα απορροφήσει σιγά σιγά τη βρωμιά.

όταν το έδαφος είναι καλά υγρό Ρίξτε το υπερβολικό νερό εάν χρειάζεται, διαφορετικά το φιλόδενδρο σας θα πνιγεί αφού το πιείτε.

έλλειψη φωτός

Το φιλόδενδρο είναι ένα φυτό που του αρέσει το έντονο αλλά λαμπερό φως. Αποδεικνύεται ότι δεν δίνετε στα φυτά αρκετό ηλιακό φως.

όταν συμβαίνει αυτό Η αρχική αντίδραση του philodendron σας είναι τα φύλλα του να γίνονται πιο σκούρα και φωτεινότερα. Μην ξεγελιέστε όμως. Εάν τα άτομα του φιλόδενδρου δεν εκτεθούν σε επαρκές φως για μεγάλο χρονικό διάστημα, Τα φύλλα θα γίνουν ωχρά και κίτρινα.

έλλειψη υγρασίας

Τα φιλόδεντρα είναι πιο χαρούμενα όταν το περιβάλλον έχει τουλάχιστον 55% υγρασία, λάμπουν πολύ όταν η υγρασία είναι 60% ή μεγαλύτερη.

Τα κλιματιστικά και οι θερμάστρες μπορούν να στεγνώσουν τον αέρα. Οπότε να προσέχεις.

Εάν τα άτομα του φιλόδενδρου δεν είναι αρκετά υγρά Οι άκρες των φύλλων θα γίνουν καφέ. μετά από κάποιο χρονικό διάστημα Ολόκληρο το φύλλο θα κιτρινίσει.

Αυτό διασφαλίζει ότι τα άτομα του φιλόδενδρου σας βρίσκονται σε ένα αρκετά υγρό περιβάλλον. Μπορείτε να καταψύξετε τα φυτά σας. Δυστυχώς, αυτή η μέθοδος ύγρανσης δεν μπορεί να παρέχει υγρασία στα βακτήρια.

Χρησιμοποιείται ένα μαξιλαράκι ύγρανσης αντί για ομίχλη.Μια επιλογή DIY για αυτό είναι να φτιάξετε το δικό σας τοποθετώντας βότσαλα στο πιάτο. Ρίξτε το νερό και τοποθετήστε τη γλάστρα με το φυτό πάνω από το βράχο.

Αυτός ο δίσκος ύγρανσης από το Amazon.com διαθέτει μια ανθεκτική, ανθεκτική στις γρατσουνιές προσθήκη στην επιφάνεια του τραπεζιού – 9 Δίσκος σταγόνων υγρασίας Bonsai GreenBox.

Ο ευκολότερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το φιλόδενδρο σας παραμένει σε υγρό περιβάλλον είναι να το τοποθετήσετε σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία, όπως η κουζίνα ή το μπάνιο.

κατάσταση ρίζας

Οι ρίζες του δέντρου μπορούν να μεγαλώσουν τόσο πολύ που να συνωστίζονται στη γλάστρα.

αν συμβεί αυτό Οι ρίζες μπορεί να δυσκολεύονται να απορροφήσουν σωστά το νερό, τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο. Κάντε τα φύλλα του φυτού σας να κιτρινίσουν.

Η λύση είναι να κόψουμε μερικές από τις ρίζες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν θέλετε τα φυτά σας να είναι στην ίδια γλάστρα ή στο ίδιο μέγεθος.

Μπορείτε να μετακινήσετε το φυτό σας σε μια μεγαλύτερη γλάστρα για να δώσετε στις ρίζες περισσότερο χώρο.

Η Amazon.com προσφέρει το Homenote Plastic Planter σε πέντε διαφορετικά μεγέθη ανά συσκευασία. Έτσι, μπορείτε να αποφασίσετε ποιο είναι το κατάλληλο για το φυτό σας. Έχετε έτοιμη μια μεγάλη κατσαρόλα σε περίπτωση που χρειαστεί να την ξαναγεμίσετε.

εναλλακτικό σοκ

Κατά ειρωνικό τρόπο, επειδή τα φύλλα του είναι κίτρινα. Εάν θέλετε να φυτέψετε νέα φυτά Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε άγχος και τα φύλλα θα κιτρινίσουν.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να το διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο υγιές όσο συνηθίζει τη νέα του γλάστρα.

Μην βρίσκεστε πάνω ή κάτω από το νερό. Φροντίστε να λιπάνετε το έδαφος και βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως.

Θα πρέπει να ανακάμψει μόλις το συνηθίσει.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι όταν το φυτέψεις ξανά Μην συνθλίβετε το χώμα πάνω από τη ρίζα του δέντρου. Το υπερβολικό χώμα πάνω από τη ρίζα αυξάνει τις πιθανότητες να ποτιστεί υπερβολικά το δέντρο σας. με αποτέλεσμα να κιτρινίζουν τα φύλλα

Τι να κάνετε με τα κίτρινα φύλλα φιλόδεντρου;

Τι μπορείτε να κάνετε με τα κίτρινα φύλλα φιλόδεντρου; μπορούμε να βρούμε

Θα γίνει ξανά πράσινη η κίτρινη κάρτα;

Τα κίτρινα φύλλα θα γίνουν ξανά πράσινα. Εκτός εάν τα κίτρινα φύλλα είναι σοβαρά και προκαλούνται από ελλείψεις θρεπτικών συστατικών. σε αυτή την περίπτωση Είναι επίσης πιθανό να ανακάμψουν και να γίνουν ξανά πράσινοι εάν το πρόβλημα αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Τέλος πάντων, μη χάνεις την ελπίδα. Εάν τα φύλλα του φυτού σας κιτρινίσουν

Να αφαιρεθεί η κίτρινη κάρτα;

Τα κίτρινα φύλλα πρέπει να αφαιρούνται από το φυτό μόνο όταν είναι εύκολο να μαδηθούν. Μην επιχειρήσετε να σκίσετε τα φύλλα εάν το μικρό σας εξακολουθεί να αντιστέκεται στο τράβηγμα. Αυτό θα προκαλέσει μόνο τραυματισμό ή άγχος στα φυτά σας.

Αν και η κίτρινη κάρτα δεν αποσύρεται εύκολα. Αλλά αν θέλετε να αφαιρέσετε τα κίτρινα φύλλα για ομορφιά. Μπορείτε να κόψετε τα κιτρινισμένα φύλλα κοντά στο στέλεχος με κοφτερό ψαλίδι.

Εάν τα φύλλα είναι κίτρινα, μπορείτε να κόψετε και το κίτρινο.

Πότισμα του Φιλόδενδρου σας

Πότε και πώς είναι σημαντικό να ποτίζετε το Philendon Atom σας;

Πότε πρέπει να ποτίζω ένα φιλόδενδρο;

Ποτίζετε το άτομο του φιλόδεντρου 1-2 φορές την εβδομάδα μόνο αν το χώμα είναι στεγνό.Ναι, θα πρέπει να ποτίζετε το φυτό για να είναι χαρούμενο. Αλλά το πολύ νερό μπορεί να το σκοτώσει.

Για να ελέγξετε αν το χώμα είναι στεγνό ή όχι Εισαγάγετε το δάχτυλό σας στα πρώτα 1-2 εκατοστά χώματος Αν είναι στεγνό, ήρθε η ώρα να ποτίσετε τα άτομα του φιλόδενδρου.

Αφού έχετε ποτίσει το φιλόδενδρο Θα πρέπει να δώσετε χρόνο στο έδαφος να στεγνώσει πριν χρειαστεί να ποτίσετε ξανά.

Ο σωστός τρόπος για να ποτίσετε το φιλόδενδρο σας

Μην γεμίζετε τη δεξαμενή με τόσο πολύ νερό ώστε να εισχωρήσει στο χώμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διατηρήσετε τη ρίζα υγρή. Αν έχετε δίσκο ζαρντινιέρας κάτω από τη γλάστρα Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα σας δεν έχει πολλές λακκούβες.

Μην ποτίζετε το άτομο του φιλόδενδρου από την κορυφή της κατσαρόλας. Αυτό το φυτό δεν απορροφά νερό από τα φύλλα του.

Αντίθετα, ρίξτε αργά ή ψεκάστε νερό απευθείας στο χώμα.

Πώς να διαδώσετε τα πυρηνικά φιλόδενδρα

Μπορείτε να διαδώσετε το πυρηνικό φιλόδενδρο κόβοντας. Χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι κήπου ή ένα καθαρό μαχαίρι, κόψτε 3-6 ίντσες (8-16 εκ.) από το στέλεχος.Μπορείτε να το φυτέψετε σε ένα φλιτζάνι με υγρό χώμα ή να το τοποθετήσετε απευθείας στο νερό έως ότου οι ρίζες έχουν μήκος μερικές ίντσες.

FAQ

Είναι σπάνια τα άτομα του φιλόδενδρου;

Τα άτομα του φιλόδενδρου είναι σπάνια υποτροπικά φυτά. Αν και είναι ένα από τα πιο σπάνια είδη φιλόδενδρων. Αλλά η δύναμή του το κάνει κατάλληλο για αρχάριους. Τα φιλόδεντρα δεν χρειάζονται πολύ φως ή νερό.

Αν και αυτό το φυτό δεν ανθίζει. Αλλά τα τραχιά, γυαλιστερά φύλλα φαίνονται όμορφα και μοναδικά στα φυτά εσωτερικού χώρου.

Πώς φροντίζετε σωστά ένα άτομο φιλόδεντρου;

Να φροντίζει σωστά τα άτομα του φιλόδενδρου Πρέπει να ποτίζετε σωστά. Παρέχετε επαρκές αλλά έμμεσο φως. και διατηρούν την κατάλληλη υγρασία

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη κατά τη φροντίδα του Philodendron Atom:

 • άρδευση: Ποτίστε μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα όταν το φυτικό έδαφος είναι στεγνό.
 • Συνθήκες φωτισμού: έντονο αλλά έμμεσο φως Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα.
 • υγρασία: Διατηρήστε τα φυτά σας σε υγρασία 50%-65% για να τα κρατήσετε χαρούμενα. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας. Χρησιμοποιήστε δίσκους υγρασίας ή DIY για να διατηρήσετε την υγρασία.
 • θερμοκρασία: Το φιλόδενδρο είναι ένα υποτροπικό φυτό. επομένως προτιμούν θερμότερες θερμοκρασίες. Διατηρήστε το σε περίπου 70 °F έως 80 °F (21 °C έως 26 °C) και μην τοποθετείτε το φυτό πολύ κοντά σε θερμάστρα ή κλιματιστικό.

Τι σημαίνει το κίτρινο φύλλο στο στέλεχος του φιλόδενδρου μου;

Τα κίτρινα φύλλα δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Το κιτρίνισμα μπορεί να προκληθεί από υπερβολικό πότισμα, κακές συνθήκες φωτισμού ή ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά.


Category: Χωρίς κατηγορία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *