Γιατί πέφτουν τα φύλλα από το καουτσούκ; Απαντήθηκε + Λύση

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

Γιατί πέφτουν τα φύλλα από το καουτσούκ;

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στη φροντίδα ενός δέντρου από την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά που δεν επηρεάζει την υγεία του δέντρου. Η φυλλόπτωση είναι επιβάρυνση για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Αλλά ιδιαίτερα μοναδικά φυτά όπως τα φυτά καουτσούκ.

Το κοινό καουτσούκ, γνωστό και ως Ficus elastica, είναι ένα πολυετές φυτό με μεγάλα, γυαλιστερά, οβάλ φύλλα που μπορούν να αναπτυχθούν από 1 έως 8 πόδια σε εσωτερικούς χώρους.

Όπως και με άλλα φυτά, το φως, το νερό και η θερμοκρασία είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη. Εδώ είναι λοιπόν μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους και ερωτήματα που έχουν οι καλλιεργητές φυτών όταν πέφτουν τα φύλλα του καουτσούκ.

Γιατί πέφτει το φύλλο στη φυτεία καουτσούκ;

Το ποτίζω πολύ;

Ένα βασικό σημάδι ότι ένα φυτό καουτσούκ χρησιμοποιεί πάρα πολύ νερό είναι τα κίτρινα ή καφέ φύλλα. ιδιαίτερα παλιά φύλλα

Αν δείτε αποχρωματισμό των αρχικών ή παλαιότερων φύλλων του φυτού Υπάρχουν κίτρινες/καφέ κηλίδες διάσπαρτες στην αρχή του φύλλου. Χρησιμοποιείτε πάρα πολύ νερό.

Ένα υγιές, υγρό φυτό από καουτσούκ παράγει ισχυρό, πυκνό φύλλωμα που λάμπει.

Αν και τα φυτά δεν χρειάζονται τόσο πολύ πότισμα όσο άλλα φυτά, χρειάζονται. λόγω της υψηλής αντοχής του σε ξηρές και υγρές συνθήκες Πρέπει όμως να ποτίζεται μέτρια ανάλογα με την ποιότητα του εδάφους και την εποχή του χρόνου.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ποτίζω το φυτό μου από καουτσούκ;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ποτίζω το φυτό μου από καουτσούκ;

Τόσο η ποσότητα του νερού που χρησιμοποιείτε όσο και ο τρόπος που το χρησιμοποιείτε. Είναι το κλειδί για να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή. για να πάρετε το πιο ισορροπημένο νερό

Απαιτείται περισσότερο πότισμα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Επομένως, πρέπει να ποτίζεται καλά και συνιστάται να το κάνετε μία φορά την εβδομάδα.

όταν τα φύλλα αδρανοποιούνται Μειώστε το πότισμα σε μία ή δύο φορές το μήνα. Προσθέστε νερό μόνο όταν τα φύλλα αρχίσουν να πέφτουν ή να γίνουν μαλακά.

Ως ανθεκτικό φυτό Τα φυτά από καουτσούκ αντιμετωπίζουν καλά το ξηρό έδαφος. Επομένως, επιλέγετε πάντα χαμηλό πότισμα. Γιατί μπορείς να το σηκώσεις όποτε θέλεις.

Το πότισμα από τον πάτο βυθίζοντας το φυτό στο δίσκο για λίγες ώρες θα βοηθήσει το φυτό να συγκεντρώσει ό,τι χρειάζεται αντί να αφήσει το φυτό να μουλιάσει για μέρες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό πότισμα.

Επίσης, φροντίστε να μην βραχεί το φυτό. και όλο το νερό που χρησιμοποιείς βγαίνει από την κατσαρόλα. Αν και πρέπει να ανασηκωθεί και να ανακινηθεί ελαφρά. Αν το αφήσετε έξω από τη γλάστρα θα βοηθήσει το φυτό να στεγνώσει και θα αποφύγει τον κίνδυνο να καθίσει σε πολύ νερό.

Πώς να θρέψετε τα φύλλα και το έδαφος για να είναι υγιή;

Μια σημαντική πτυχή της δοκιμής της γονιμότητας και της υγρασίας του εδάφους είναι να εξετάσετε το φυτικό έδαφος με το δάχτυλό σας και να αξιολογήσετε την ποιότητα του φυτού σας από καουτσούκ.

Πρέπει να ποτίζεται μόνο όταν το χώμα από πάνω είναι στεγνό. Βεβαιωθείτε ότι οι οπές αποστράγγισης είναι καλά στραγγισμένες όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Το μέγεθος της γλάστρας στην οποία κάθεται το φυτό σας θα επηρεάσει επίσης την υγεία του. Μην υπερχρησιμοποιείτε τη γλάστρα γιατί αυτό θα κρατήσει το χώμα υγρό για πολύ καιρό.

για λίπανση Το φυτό είναι πολύ ανθεκτικό και χρειάζεται πολύ λίγη σίτιση. Επομένως, το λίπασμα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο μία φορά για να αποφευχθεί η υπερβολική σίτιση.

Εάν αντιμετωπίζετε πτώση φύλλων ή ζημιά Τα παράσιτα μπορεί να είναι πρόβλημα. επιθεώρηση φυτών Ειδικά οι κάτω πλευρές των φύλλων μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό κοινών παρασίτων.

Σκουπίστε απαλά τα φύλλα με ένα υγρό πανί. Ή ψεκάστε λίγο νερό για να διατηρήσετε τα φύλλα καθαρά. Εάν δείτε μικρά ζωύφια καφέ, γκρι ή λευκής κλίμακας στα φυτά σας, μπορεί να είναι ζωύφια από λέπια και θα πρέπει να αφαιρεθούν για καλή ανάπτυξη.

Οι θεραπείες εντόμων περιλαμβάνουν 70% ισοπροπυλική αλκοόλη, φυτικό έλαιο, εντομοκτόνο σαπούνι ή πυρεθρίνες, τα οποία είναι όλα αποτελεσματικά όταν εφαρμόζονται κάθε τέσσερις έως επτά ημέρες μέχρι να εξαφανιστούν τα σφάλματα.

Τι γίνεται αν μεταφέρω το εργοστάσιο των ελαστικών μου;

Πτώση φύλλων μπορεί να συμβεί κατά τη μεταφύτευση ή τη μεταφύτευση. Επομένως, φροντίζετε πάντα τα φυτά να λαμβάνουν αρκετό φως και νερό τακτικά για να τους επιτρέψετε να ανακάμψουν.

Αν πάλι φυτέψεις Βεβαιωθείτε ότι οι επάνω ρίζες είναι ελαφρώς εκτεθειμένες και δεν καλύπτονται με πολύ επιπλέον χώμα. Αυτό θα επισκιάσει τα φυτά και θα σας παραπλανήσει όσον αφορά την ξηρότητα του εδάφους.

Γενικά, προσπαθήστε να μην ενοχλείτε όσο το δυνατόν περισσότερο τα λαστιχένια φυτά σας. Βεβαιωθείτε ότι οι γλάστρες έχουν το ίδιο μέγεθος ή το ίδιο μέγεθος. και προσέξτε να μην καταστρέψετε τις τρίχες της ρίζας

Η καλύτερη πρακτική είναι να διασφαλίσετε ότι οι ρίζες και η ρίζα δεν διαταράσσονται. Χρησιμοποιήστε το μείγμα εδάφους για να ρυθμίσετε το ύψος και να γεμίσετε τα πλαϊνά της γλάστρας.

Καλύτερο φως και υγρασία;

Το φως και η θερμοκρασία είναι σημαντικοί παράγοντες όταν εξετάζουμε την υγεία του καουτσούκ. όπως με όλα τα φυτά

Μπορεί να χάσει τα φύλλα εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρός. Αλλά το φυτό θα τα πάει καλά με τη μέση υγρασία εσωτερικού χώρου αρκεί να έχει αρκετή υγρασία, όπως ένα δίσκο με χαλίκι και νερό. παρακάτω δοχείο.

Όταν έρθει στο φως Τα φυτά λειτουργούν καλά με έμμεσο φως. Εάν το φυτό καουτσούκ τοποθετηθεί σε χαμηλό φωτισμό, τα φύλλα θα πέσουν και η συνολική ποιότητα θα μειωθεί.

Συνιστάται να τοποθετείτε το φυτό λίγα μέτρα μακριά από ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Και θα πρέπει να εγκαταστήσετε κουρτίνες ή δίχτυα εάν είναι κοντά στα δυτικά ή νότια.

Να θυμάστε πάντα ότι τα φυτά από καουτσούκ δεν τους αρέσει το άμεσο ηλιακό φως. Αλλά μπορεί να αντέξει μερικές ώρες πρωινού / αργά το πρωί του ηλιακού φωτός.

συνοψίζω

Ένα προσεκτικό μέτριο πρόγραμμα ποτίσματος μαζί με καλή συντήρηση και ευχάριστο περιβάλλον θα εξασφαλίσουν ότι τα λαστιχένια φυτά σας δεν θα πέσουν. Εάν δεν υπάρχει αρκετό φως και έντομα Είναι σύνηθες να χάνονται μερικά φύλλα μέχρι να ποτιστεί σωστά το δέντρο.

Εάν το νερό της βρύσης σας είναι πλούσιο σε μέταλλα Θυμηθείτε να ποτίζετε πάντα το φυτό με αποσταγμένο νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά είναι καθαρά και απαλλαγμένα από σκόνη. να έχει περισσότερο χώρο για να αναπνεύσει και να ευδοκιμήσει

Το κλάδεμα μπορεί να βοηθήσει στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης νέων φύλλων. Αυτό όμως πρέπει να γίνει σταδιακά. Τα υγιή, υγιή φύλλα είναι ένα καλό σημάδι ότι το φυτό σας αναρρώνει και βρίσκεται σε βέλτιστη κατάσταση.


Category: Χωρίς κατηγορία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *