Γιατί ο Κάκτος μου γίνεται λευκός;

By | 30 Ιουλίου, 2023

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο κόβετε και πολλαπλασιάζετε εύκολα έναν κάκτο

Η αλόη βέρα καλλιεργείται εύκολα στο σπίτι και είναι ένα δημοφιλές καλλωπιστικό φυτό για τους λάτρεις του κήπου. Ωστόσο, δεν είναι αειθαλή όταν μεγαλώσουν πλήρως. Μερικοί κάκτοι ασπρίζουν λόγω αντιξοοτήτων. Και είναι δική σας ευθύνη να μάθετε τι έκανε τα φυτά σας να ασπρίσουν και να τα αντιμετωπίσετε αμέσως.

Γιατί λοιπόν ο κάκτος μου γίνεται λευκός; Ο κάκτος σας συνήθως θα γίνει λευκός λόγω του ηλιακού φωτός. Η υπερβολική σίτιση, οι προσβολές από έντομα, ο φλοιός, το υπερβολικό πότισμα ή η σήψη των ριζών μπορεί να κάνουν το φυτό σας να γίνει λευκό λόγω ανεπαρκούς φωτός.

σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου Ας εξερευνήσουμε γιατί ο κάκτος σας γίνεται λευκός. Και τι μπορείς να κάνεις!

1. Προσβολή από έντομα

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι κάκτοι σας ασπρίζουν είναι λόγω προσβολής από παράσιτα. μυρμήγκι MealybugΚαι στα λέπια έντομα αρέσει να τρώνε το χυμό που είναι άφθονο στον κάκτο.

Αυτά τα έντομα γίνονται λευκά όταν το σώμα τους εκκρίνει μια κηρώδη ουσία που ονομάζεται νέκταρ. που προσελκύει περισσότερα μυρμήγκια!

Εάν υποψιάζεστε ότι το φυτό σας έχει πρόβλημα με παράσιτα Ο καλύτερος τρόπος είναι να το αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατό.

Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να ξεπλύνετε τον κάκτο με καθαρό νερό. Στη συνέχεια ελέγξτε την κάτω πλευρά των φύλλων για σημάδια εντόμων. Αν δείτε μυρμήγκια ή άλλα έντομα να σέρνονται τριγύρω, χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο πάνω τους!

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι ο κάκτος πρέπει να τοποθετείται σε μια τοποθεσία με πλήρη ήλιο και χώρο για ανάπτυξη. Εάν δεν δίνετε στα φυτά σας αρκετό φως ή χώρο Τα φύλλα του δέντρου θα γίνουν λευκά γιατί το πολύ σκοτάδι προσελκύει περισσότερα έντομα.

2. Ηλιακό έγκαυμα

Ο κάκτος σας μπορεί να αρχίσει να ασπρίζει από το φως του ήλιου. Η αλόη βέρα είναι εγγενής σε κλίματα της ερήμου όπου άλλα φυτά χρειάζονται το φως του ήλιου για να επιβιώσουν.

Όμως ορισμένα είδη κάκτων έχουν μίσχους που είναι πιο ευαίσθητοι στις υψηλές θερμοκρασίες. Επομένως, εάν δεν υπάρχει αρκετή σκιά ή ηλιακό φως. Τα φυτά μπορεί να αρχίσουν να ασπρίζουν!

Εάν ο κάκτος σας δέχεται πολύ άμεσο ηλιακό φως Θα ασπρίσει από το φως του ήλιου.

Ένας καλός τρόπος για να μην συμβεί αυτό είναι να σκιάζετε τον κάκτο κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής ώρας της ημέρας.

Αυτό γίνεται τοποθετώντας ένα φύλλο κόντρα πλακέ ή χαρτόνι μπροστά. Και βγάλε το όταν αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία το βράδυ!

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τον τύπο φωτός που αρέσει στον κάκτο. Και προσπαθήστε να πάρετε το σωστό φως για να επιβιώσετε.Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή.

3. Frostburn

σαν το φως του ήλιου Ο παγετός μπορεί να κάνει εξαρτήματα του κάκτου σας μπορεί να είναι λευκό.

χιόνι Η αφυδάτωση είναι μια μορφή και συμβαίνει όταν η θερμοκρασία μιας ουσίας πέσει κάτω από το μηδέν και η υγρασία της παγώνει αμέσως! Αυτό θα συμβεί εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα όπου ο παγετός είναι συνηθισμένος κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Δυστυχώς, οι καμένες από τον παγετό περιοχές του κάκτου σας δεν θα επανέλθουν στο φυσιολογικό μετά το πέρας του χειμώνα. Αν παρατηρήσετε ότι ο κάκτος σας έχει ασπρίσει λόγω παγετού. Φέρτε το στο σπίτι σας και τοποθετήστε το σε ένα παράθυρο που παίρνει περισσότερο φως.

Εάν διατηρείτε τον κάκτο σε πολύ ψυχρό κλίμα, Θα τα τσιμπήσει ο παγετός και η ζημιά θα είναι μη αναστρέψιμη.

Αλλά μην χτυπάτε το παράθυρο για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές. Μπορείτε να αφήσετε τα προσβεβλημένα μέρη του φυτού στη θέση τους ή να τα αφαιρέσετε για να επιτρέψετε τη νέα ανάπτυξη.

Ένας τρόπος για να αποτρέψετε τον παγετό στον κάκτο σας είναι να τον καλύψετε με ένα διαφανές υλικό, όπως μια κουνουπιέρα ή ένα πλαστικό φύλλο.Αυτό θα κρατήσει το φύλλωμα ζεστό και υγρό ενώ παράλληλα θα παρέχει προστασία από τον παγετό!

4. Φωτισμός χαμηλού επιπέδου

Εάν το φυτό σας χρειάζεται έναν υγιή, παχύ κορμό και φύλλα. Τα φυτά χρειάζονται πολύ φως!

Οι κάκτοι αναπτύσσονται καλύτερα σε φωτεινό, γεμάτο ήλιο. όπου μπορούν να πάρουν το μεγαλύτερο φως του ήλιου Αν δεν το δώσεις αυτό Τα φύλλα θα ασπρίσουν και το φυτό σας μπορεί να μην αναπτυχθεί πολύ καλά!

πρέπει να έχεις σκοπό τουλάχιστον έξι ώρες Εάν είναι δυνατόν, μείνετε στο άμεσο ηλιακό φως για μια μέρα. Κατάλληλο για κάκτους που τους αρέσει ο ήλιος και η ζέστη.

Εάν το σπίτι σας δεν έχει παράθυρα ή άμεσο ηλιακό φως Υπάρχουν και άλλες επιλογές Λίγο ακόμα για να δώσετε στους κάκτους τη σωστή ποσότητα φωτός που χρειάζονται!

Οι λαμπτήρες φθορισμού εκπέμπουν συχνότητα παρόμοια με αυτή του φυσικού φωτός. που μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν τα πράσινα φύλλα (και όχι πολύ ακριβό!)

5. Υπερφαγία

Εάν είστε νέος κάτοχος κάκτου Μπορείτε να ταΐσετε τον κάκτο σας!

Όλα τα φυτά χρειάζονται λίπασμα ή θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθούν. και αν όχι αρκετά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά Τα φύλλα του θα ασπρίσουν.

Στον κάκτο, όμως, συμβαίνει το αντίθετο. Αν και αυτά τα παχύφυτα πρέπει να ταΐζονται από καιρό σε καιρό. Αλλά η υπερβολική σίτιση μπορεί να προκαλέσει πολύ άγχος στο φυτό. Κάντε μερικές περιοχές να γίνουν λευκές

Έτσι, αν δεν μπορείτε να βρείτε άλλα σήματα προβλήματα υγείας με τον κάκτο σας Μερικά σημεία του κάκτου μπορεί να ασπρίσουν λόγω υπερβολικής γονιμοποίησης!

Η υπερβολική λίπανση του κάκτου σας σημαίνει ότι τον ταΐζετε υπερβολικά. και θα γίνουν άσπρα

Αλλά μην ανησυχείτε γιατί υπάρχει μια απλή λύση. για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα Μειώστε τον όγκο τροφοδοσίας και αφήστε τον χρόνο ανάκτησης.

Σε λίγες εβδομάδες τα φυτά θα αρχίσουν να πρασινίζουν ξανά και θα επανέλθουν στο φυσιολογικό!

Οι κάκτοι γενικά χρειάζεται να γονιμοποιούνται μόνο μία φορά το χρόνο. Η καλύτερη εποχή για να ταΐσετε είναι την άνοιξη όταν μεγαλώνουν.

Αποφύγετε το τάισμα το χειμώνα καθώς οι περισσότεροι κάκτοι είναι σε λήθαργο. κατά τους ψυχρότερους μήνες και δεν απαιτεί τόση διατροφή

6. πώμα

Αν παρατηρήσετε ότι ο κάκτος σας ασπρίζει από το κάτω μισό μέχρι την κορυφή του φυτού. Μπορεί να νιώθετε συγκλονισμένοι!

Ο φελλός είναι ένα κοινό πρόβλημα με πολλά είδη φυτών. Η περιοχή corgi βρίσκεται συνήθως στη βάση και στις εξωτερικές άκρες του δέντρου. Αλλά μερικές φορές μπορούν να βρεθούν παντού.

Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται όταν οι ρίζες δεν έχουν αρκετό αέρα για να πάρουν οξυγόνο. Έτσι το νερό συσσωρεύεται και αρχίζει να σχηματίζει φελλό.Εάν καλύψετε το φυτό με χώμα ή σάπια φύλλα Το φυτό θα γίνει πολύ παχύ και θα εμποδίσει τον αέρα να φτάσει σε αυτό.

Σημειώστε ότι ο κάκτος με φελλό μπορεί να φαίνεται λευκός. αλλά μπορεί επίσης να γίνει καφέ ή ανοιχτό γκρι

Ο καλύτερος τρόπος να πούμε εργοστάσιο http://www.gulfportpharmacy.com Όταν η πιπίλα σας αγγίζει την πληγείσα περιοχή και παρατηρεί πώς αισθάνεται. αν είναι μαλακό και υγρό Αυτό το σύμπτωμα είναι πιθανό να σταματήσει.

7. Νέα Ανάπτυξη

Ο κάκτος θα γίνει λευκός λόγω νέας ανάπτυξης.

Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το φυτό έχει πρόβλημα ή τραυματιστεί. Πρέπει λοιπόν να προσέξεις αν το δεις να συμβαίνει!

Εάν ο κάκτος σας δεν έχει άλλα συμπτώματα και ορισμένες περιοχές είναι λευκές αλλά όχι καφέ Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τις ρίζες και να χρειαστεί επαναφύτευση.

Εάν τα φύλλα ασπρίσουν σε κάκτο που δεν είναι φρέσκος Μπορεί να είναι πρόβλημα από υπερβολικό πότισμα ή υπερβολική λίπανση. Είναι σημαντικό να σημειώσετε άλλα συμπτώματα πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο!

8. Ρίζα σήψης

Εάν ποτίζετε πολύ τον κάκτο σας ή το μείγμα γλάστρας δεν στραγγίζει καλά. Ο κάκτος σας είναι επιρρεπής στη σήψη των ριζών.

Αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται από καφέ και σήψη ριζών και λευκό ή κίτρινο αποχρωματισμό των φύλλων που τελικά γίνεται καφέ!

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι το φυτό σας έχει αυτά τα συμπτώματα εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα ήρθε η ώρα να το ξαναφυτέψετε με νέο μείγμα γλάστρας.

Αυτό θα δώσει στα φυτά σας τη σωστή ποσότητα αποστράγγισης που χρειάζονται και θα αποτρέψει την περαιτέρω σήψη των ριζών!

Εάν υποψιάζεστε ότι η χλωρίνη προκαλείται από υπερβολικό πότισμα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε την ποσότητα του νερού που δίνετε. Θα πρέπει να ποτίζετε τον κάκτο σας όταν η κορυφή ή δύο ίντσες του εδάφους αισθάνεται στεγνό στην αφή, όχι υγρό!

Εάν ο κάκτος σας γίνεται λευκός λόγω σήψης των ριζών Μειώστε το πότισμα ή μετακινηθείτε σε νέα γλάστρα.

Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα Θα χρειαστεί να το ξαναφυτέψετε με νέο μείγμα γλάστρας. Βεβαιωθείτε ότι το νέο μείγμα γλάστρας έχει καλή αποστράγγιση και βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τρύπες στον πάτο της γλάστρας για να αποφύγετε την υπερχείλιση.

Ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε κάκτους. γιατί θα είναι αδρανείς αυτό το διάστημα Έτσι οι ρίζες τους δεν θα διαταραχθούν από νέο χώμα ή φύτευση!

9. Υποβρύχια

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι ο κάκτος σας δεν παίρνει αρκετό νερό. Οι κάκτοι είναι δημοφιλείς όταν ποτίζονται. Έτσι είναι εύκολο να αναπτυχθεί πάνω ή κάτω από το νερό.

Εάν ο κάκτος σας έχει συρρικνωθεί και έχει διάσπαρτες λευκές κηλίδες γύρω του. Ποτίστε καλά και δείτε αν αυτό βοηθάει.

10. Υπερβολικό νερό

μπορεί να φαίνεται αντίθετο με τη διαίσθηση Αλλά το υπερβολικό πότισμα είναι εξίσου επιζήμιο για τον κάκτο. με πολύ λίγο νερό

Αν νομίζετε ότι ο κάκτος σας παίρνει πολύ νερό. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει εντελώς πριν το ξαναποτίσετε. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο μετάβασης σε διαφορετικό τύπο χώματος για γλάστρες που στραγγίζει καλύτερα.

11. Μυκητιασικές λοιμώξεις

Μια άλλη πιθανότητα είναι ο κάκτος σας να έχει μυκητιασική λοίμωξη. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα εάν οι λευκές κηλίδες στον κάκτο σας δεν είναι διαυγείς ή μυρίζουν σαν ωίδιο.

Μην απελπίζεστε, υπάρχουν μυκητοκτόνα που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τη μόλυνση. Ωστόσο, πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα πριν ο μύκητας έχει την ευκαιρία να εξαπλωθεί πολύ μακριά.

12. Ασθένειες ή παράσιτα

Δυστυχώς, μερικές φορές ο κάκτος σας που γίνεται λευκός δεν έχει καμία σχέση με το περιβάλλον και τις ασθένειες ή τα παράσιτα. Εάν υποψιάζεστε ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει Παρακολουθήστε προσεκτικά τον κάκτο σας για σημάδια παρασίτων ή ασθένειας.

Ορισμένες κοινές ασθένειες που επηρεάζουν τους κάκτους περιλαμβάνουν τη σήψη των ριζών και το ωίδιο. Όταν μιλάμε για παράσιτα Οι αλευρώδεις και οι αφίδες είναι οι πιο κοινές αιτίες.

Εάν δείτε ενδείξεις ασθένειας ή παρασίτων Μην απελπίζεστε! Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτό. Φροντίστε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε την καταστροφή του κάκτου σας στη διαδικασία.

Μπορώ να σώσω τον κάκτο μου;

Τώρα γνωρίζετε μερικούς συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι κάκτοι γίνονται λευκοί. Ίσως αναρωτιέστε αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το δέντρο σας. Τα καλά νέα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις Η ζημιά μπορεί να διορθωθεί και ο κάκτος σας μπορεί να ανακτήσει την πλήρη υγεία του.

Εάν ο κάκτος σας ασπρίσει από το υπερβολικό πότισμα Το πρώτο βήμα είναι να μειώσετε το πότισμα. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει τελείως ανάμεσα στα ποτίσματα. και στραγγίζουμε το νερό που μαζεύεται στο πιατάκι κάτω από την κατσαρόλα.

Αν η κατάδυση είναι πρόβλημα Ας ξεκινήσουμε με καλό πότισμα για τον κάκτο.ΙΑν οι ρίζες είναι στεγνές και μαραμένες Θα πρέπει να μουλιάζετε τα φυτά σε ένα μπολ με νερό για περίπου μία ώρα πριν τα φυτέψετε σε νέο χώμα γλάστρας.

Εάν ο κάκτος σας έχει μούχλα Το πρώτο βήμα είναι να τα απομονώσετε από άλλα φυτά.Στη συνέχεια, επεξεργαστείτε το φυτό με ένα μυκητοκτόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Φροντίστε να πετάξετε τυχόν μολυσμένα φύλλα ή μίσχους και να απολυμάνετε τα εργαλεία του κήπου σας πριν τα χρησιμοποιήσετε σε άλλα φυτά.

Τέλος, αν ο κάκτος σας έχει ασπρίσει λόγω ασθένειας ή παρασίτων. Ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία. Θα διαγνώσουν το πρόβλημα και θα συστήσουν την καλύτερη θεραπεία.

Το κλειδί είναι να προσδιορίσετε την αιτία του προβλήματος πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια. Μόλις μάθετε τι προκαλεί το πρόβλημα. Μπορείτε να κάνετε διορθωτικές ενέργειες και να επαναφέρετε τον κάκτο σας στην τέλεια κατάστασή του..

συμπέρασμα

Μερικές φορές ένας κάκτος μπορεί να γίνει λευκός λόγω της καύσης του πάγου. χαμηλή έκθεση ή δίνοντας πολύ νερό Αυτές είναι όλες οι συνθήκες που απαιτούν φροντίδα και προσοχή για να ευδοκιμήσει ο κάκτος.

Εάν υποψιάζεστε ότι ο κάκτος σας έχει κάποιο από αυτά τα προβλήματα. Επικοινωνήστε με τον τοπικό σας ειδικό στα εργοστάσια για άμεση βοήθεια.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς μεγαλώνει ο κάκτος σας. ώστε να μπορείτε να τα φροντίζετε σωστά. με ακριβείς πληροφορίες για διάφορα προβλήματα δυνητικός Θα μπορείτε να το εντοπίσετε και να το διορθώσετε έγκαιρα.

Οι κάκτοι μεγαλώνουν ευτυχώς!

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *