Γιατί οι ορχιδέες αναπτύσσουν ρίζες αέρα;

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Γιατί οι ορχιδέες αναπτύσσουν ρίζες αέρα;

Τις αγαπάτε ή τις μισείτε, μερικές φορές εμφανίζονται εναέριες ρίζες στις ορχιδέες Phalaenopsis. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πρέπει να ανησυχείτε; Και το πιο σημαντικό, να το κόψω;

Οι εναέριες ρίζες στις ορχιδέες είναι ρίζες που αναπτύσσονται πάνω από το έδαφος. Μπορείτε να δείτε τις εναέριες ρίζες να κρέμονται από το δέντρο σαν πλοκάμια.

Παρακάτω, θα μιλήσω για το αν πρέπει ή όχι να κλαδέψετε αυτά τα φυτά. είτε ισχυρή είτε όχι και άλλα σημαντικά πράγματα Τι να εξετάσετε για αυτές τις ενδιαφέρουσες ρίζες ορχιδέας;

Μπορούν να κοπούν οι εναέριες ρίζες στις ορχιδέες;

Το αν είναι καλή ιδέα το κλάδεμα των ριζών αέρα εξαρτάται από το πόσο υγιείς είναι.Σε γενικές γραμμές δεν προτείνω να τις αποσυνδέσετε. Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις καλοί λόγοι για τους οποίους οι εναέριες ρίζες εξακολουθούν να υπάρχουν.

Πρώτον, οι εναέριες ρίζες υποστηρίζουν τις ορχιδέες απορροφώντας την υγρασία από το περιβάλλον και δεύτερον, είναι ευάλωτες σε ιούς και άλλες ασθένειες. Τρίτον, οι εναέριες ρίζες είναι χρήσιμες εάν οι ρίζες κάτω από το επίπεδο του εδάφους είναι κατεστραμμένες.

Αυτό μας οδηγεί στο επόμενο μέρος αυτού του άρθρου. Στο οποίο θα εξηγήσω πώς μοιάζει μια πλήρης εναέρια ρίζα. Και πότε ενδείκνυται να κλαδέψουμε τις εναέριες ρίζες;

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν οι εναέριες ρίζες είναι υγιείς;

Καταρχήν, δεν είναι πρόβλημα η ορχιδέα σας να έχει εναέριες ρίζες. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα για ορχιδέες με ρίζες. Οι εναέριες ρίζες είναι κοινές στις ορχιδέες Phalaenopsis.

Οι υγιείς ρίζες ορχιδέας είναι σταθερές στην αφή και έχουν ασημί πράσινο χρώμα. μην τα σβήσεις αυτά Η αφαίρεσή του μπορεί να βλάψει το φυτό, επομένως είναι καλύτερο να το κρατήσετε γύρω του.

Ορισμένες ρίζες ορχιδέας μπορεί να κιτρινίσουν και να συρρικνωθούν. Ειδικά αν ο αέρας στο σπίτι σας είναι πολύ ξηρός. Αυτά μπορούν να αφαιρεθούν.

Οι αερομεταφερόμενες ρίζες συχνά γίνονται πράσινες μετά το πότισμα. που δείχνει ότι υπάρχει αρκετό νερό Εάν οι ρίζες του αέρα είναι ακόμα πράσινες δείχνει ότι το φυτό παίρνει πολύ νερό Μειώστε το πότισμα και ποτίστε μόνο όταν το χώμα στεγνώσει και οι εναέριες ρίζες γίνουν ασημί.

Για να κόψετε τις κατεστραμμένες ρίζες του ανέμου, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τις ρίζες μακριά από τη βάση. Προσέξτε να μην αγγίξετε τη βάση του φυτού Επιπλέον, απολυμάνετε τυχόν εργαλεία. που χρησιμοποιείτε για να ριζώσετε τα μοσχεύματα

Χρειάζεται να ποτίζετε τις εναέριες ρίζες των ορχιδέων;

Οι ρίζες της ορχιδέας καλύπτονται με βελαμέν, ένα σφουγγάρι που απορροφά την υγρασία από το περιβάλλον. Οι εναέριες ρίζες μπορεί να φαίνονται ξηρές και μαραμένες. Και μπορεί να θέλετε να ποτίσετε την ορχιδέα σας ακόμα κι αν το χώμα είναι υγρό.

Αυτό όμως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε επίπεδο χερσαίας ρίζας. ιδιαίτερα σήψη Μην βασίζεστε λοιπόν στην άρδευση που βασίζεται αποκλειστικά στο τι σηματοδοτούν οι ρίζες του αέρα.

Ελέγξτε και το χώμα. εάν αισθάνεστε ξηρό Ας ποτίσουμε τις ορχιδέες σας. αν είναι ακόμα υγρό Σταματήστε το πότισμα και ελέγξτε ξανά μετά από μερικές ημέρες.

Οι εναέριες ρίζες ορχιδέας δεν απαιτούν πότισμα. Τους αρκεί η υγρασία του αέρα. Εάν ο αέρας στο σπίτι σας είναι πολύ ξηρός Μπορείτε να προχωρήσετε στο κλείσιμο των ριζών αέρα.

Οι ρίζες του αέρα έχουν σπάσει, τι να κάνετε;

Είτε αποθηκεύετε τις ορχιδέες σας σε μια πολυσύχναστη περιοχή είτε πέφτετε κατά λάθος ένα φυτό – συμβαίνει! — ή κατοικίδια έρχονται και παίζουν ελεύθερα με τις ορχιδέες σας. Και μπορεί να βρείτε σπασμένες εναέριες ρίζες.

Τι να κάνω? Να το κρατήσεις και να ελπίζεις για το καλύτερο ή να κόψεις τις κατεστραμμένες ρίζες; Αν κοπεί, θα κόψει εντελώς ή μόνο το κατεστραμμένο μέρος;

Το πιο αποτελεσματικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε όταν οι ρίζες της ορχιδέας είναι κατεστραμμένες είναι να κόψετε την κατεστραμμένη περιοχή με ένα καθαρό, αιχμηρό εργαλείο. 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου στην άκρη ενός μαχαιριού μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση κοψίματος.

για να αποφύγετε μελλοντικές σπασμένες ρίζες Μεταφέρετε τις ορχιδέες σας σε περιοχές με λιγότερη κίνηση. και κρατήστε το μακριά από κατοικίδια και παιδιά.

Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ μήπως σπάσουν οι ρίζες του αέρα εδώ κι εκεί. Αυτό μπορεί να συμβεί στο φυσικό περιβάλλον αυτών των φυτών.

Πώς να φυτέψετε μια ορχιδέα με μεγάλο αριθμό εναέριων ριζών;

Αν ήρθε η ώρα να φυτέψετε μια ορχιδέα που έχει πολλές εναέριες ρίζες. Ίσως αναρωτιέστε αν είναι καλό να κάνετε root κάποια από αυτά.

Όταν αφαιρείτε την ορχιδέα σας από την παλιά γλάστρα και τη μεταφέρετε σε μια μεγαλύτερη γλάστρα. Πρέπει πρώτα να καθαρίσετε τις ρίζες οποιουδήποτε υπολειπόμενου υλικού φύτευσης. Συνήθως το τοποθετώ κάτω από το σπρέι μπιντέ της βρύσης της κουζίνας.

Στη συνέχεια, ελέγχω το έδαφος για κατεστραμμένες ή λεπτές ρίζες. και αφαιρέστε με καθαρή λεπίδα. Μόλις είμαι ικανοποιημένος με τον καθαρισμό και το κλάδεμα, εισάγω απαλά μερικές από τις ρίζες αέρα στη νέα γλάστρα και τις ενσωματώνω στο υλικό της γλάστρας.

Δεν μπορείς να θάψεις τα πάντα, ειδικά με το να κόψεις κατά λάθος κάποιες ρίζες. Αλλά αφήστε τα υπόλοιπα να κρέμονται.

Έχω δει επίσης μερικούς ιδιοκτήτες ορχιδέας να φυτεύουν διπλές ορχιδέες. Χρησιμοποιείτε μια μεγαλύτερη γλάστρα για τη νεοφυτεμένη ορχιδέα έτσι ώστε οι εναέριες ρίζες να κρέμονται στη μεγαλύτερη γλάστρα.

Δεν είχα μεγάλη επιτυχία κάνοντας αυτό. Αλλά αν σε ενοχλούν αυτές οι ρίζες που κρέμονται από την πλευρά του δέντρου. Νομίζω ότι η μέθοδος του διπλού δοχείου μπορεί να το κρύψει λίγο.

Φροντίστε να μην μουλιάζετε για πολλή ώρα στο νερό της κατσαρόλας. Γιατί το πολύ νερό θα προκαλέσει θολότητα.

συμπέρασμα

Οι εναέριες ρίζες ορχιδέας εμπίπτουν στο βασίλειο των ορχιδέων Phalaenopsis και δεν μπορείτε να κάνετε πολλά με αυτές. Δεν είναι επιβλαβείς για τις ορχιδέες σας. Διατηρούν όμως την ορχιδέα σας υγιή και δυνατή.

Η αφαίρεση αυτών δεν θα είναι καλή για τις ορχιδέες σας. Προσπάθησε λοιπόν να το αποδεχτείς. Εάν η μία ή και οι δύο ρίζες αέρα έχουν σπάσει ή καταστραφεί μπορεί να αφαιρεθεί

όταν μετακινείτε γλάστρες με ορχιδέα Αν αυτό σας ενοχλεί Μπορείτε να θάψετε την κατσαρόλα σε μεσαίο μέγεθος.Αν φαίνεται στεγνή, μπορείτε να την θολώσετε. εκτός από αυτό Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά για να τους κάνετε ευτυχισμένους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *