Γιατί η ορχιδέα Cymbidium δεν ανθίζει;

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Γιατί η ορχιδέα Cymbidium δεν ανθίζει;

Οι ορχιδέες Cymbidium είναι μοναδικές σε σύγκριση με τις ορχιδέες σκώρων. Επειδή αναπτύσσεται καλύτερα σε μέτριες θερμοκρασίες.

Εκτός από τη θερμοκρασία, άλλοι παράγοντες όπως το φως και το πότισμα επηρεάζουν επίσης την ανθοφορία. Αν ανησυχείτε ότι οι ορχιδέες σας Cymbidium δεν θα ανθίσουν ξανά. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές μου για να ενθαρρύνετε τις ορχιδέες σας να ανθίσουν ξανά.

Πώς να κάνετε την ορχιδέα Cymbidium να ανθίσει ξανά;

Εάν η ορχιδέα Cymbidium σας δεν δείχνει σημάδια ότι θέλει να ανθίσει ξανά. Συνιστώ πάντα να επιστρέφετε στα βασικά της φροντίδας αυτού του τύπου ορχιδέας.

Με μερικές αλλαγές που προστίθενται εδώ κι εκεί. Μπορείτε να προετοιμάσετε το Cymbidium σας για έναν άλλο κύκλο ανθοφορίας, επομένως εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

λάμπα

Οι ορχιδέες χρειάζονται γενικά πολύ φως και το Cymbidium δεν διαφέρει. Επιδιώξτε 12 ώρες διάχυτου φωτός την ημέρα. Μπορεί να βοηθήσει να τοποθετήσετε αυτές τις ορχιδέες κοντά σε ένα νοτιοανατολικό ή ανατολικό παράθυρο.

Εάν δεν είστε σίγουροι αν οι ορχιδέες σας έχουν αρκετό φως. Ελέγξτε τα φύλλα. Τα φύλλα της μηλιάς είναι πράσινα; Συγχαρητήρια! Λαμβάνει το Cymbidium σας τη σωστή ποσότητα φωτός;

Τα σκούρα πράσινα φύλλα στην ορχιδέα σας δείχνουν ότι δεν υπάρχει αρκετό φως. ενώ φύλλα με κίτρινες κηλίδες υποδηλώνουν πολύ φως. ιδιαίτερα το άμεσο φως που δεν είναι καλό για ορχιδέες

θερμοκρασία

Το Cymbidium προτιμά τις μέτριες έως υψηλές θερμοκρασίες. Αυτές οι ορχιδέες είναι ανθεκτικές στο κρύο. και για την τόνωση της ανθοφορίας Μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε τη θερμοκρασία σας τη νύχτα για μερικές εβδομάδες.

Στοχεύστε σε πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς Βοηθά στην ανάπτυξη των ανθέων και στο σχηματισμό μπουμπουκιών ανθέων.

άρδευση

Πρέπει να διατηρήσετε το έδαφος ελαφρώς υγρό. Αλλά μην το αφήσετε να βραχεί τόσο ώστε να ενθαρρύνει τη σήψη. Εξαρτάται από την εποχή και το περιβάλλον του σπιτιού σας. Στόχος να ποτίζετε τις ορχιδέες σας κάθε 7 έως 10 ημέρες.

Βεβαιωθείτε ότι το χώμα της ορχιδέας σας στραγγίζει καλά για να αποτρέψετε την παραμονή των ριζών στο νερό για πολύ καιρό.

επανεκκίνηση

Αν οι ρίζες της ορχιδέας φαίνεται να ξεχειλίζουν τη γλάστρα Τώρα ήρθε η ώρα να μετακινήσετε το φυτό σε μια μεγαλύτερη γλάστρα. όταν το κάνετε αυτό Κόψτε τις νεκρές ή κατεστραμμένες ρίζες.

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα για ορχιδέα που στραγγίζει καλά. (Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει φλοιός και τύρφη.) Και επιλέξτε μια μεγάλη γλάστρα.

Εάν περιμένετε τα λουλούδια να ανθίσουν ξανά μετά τη φύτευση Θα χρειαστεί να είστε υπομονετικοί.Σε αυτό το στάδιο, το φυτό θα επενδύσει στην ανάπτυξη ισχυρών ριζών. Και μπορεί να χρειαστούν 6 έως 12 μήνες για να ανθίσει ξανά.

γονιμοποίηση

Χρησιμοποιήστε μισό αραιωμένο ισορροπημένο λίπασμα για να γονιμοποιήσετε τις ορχιδέες σας κάθε εβδομάδα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Μην προσθέτετε πολύ λίπασμα για να μην ανθίσουν τα λουλούδια.

Πότε ανθίζουν οι ορχιδέες Cymbidium;

Το Cymbidium ανθίζει από το φθινόπωρο έως την άνοιξη. Αργά το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι όταν τα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν μπουμπούκια. Μέχρι το τέλος του χειμώνα έως τα τέλη της άνοιξης θα ανθίσει.

κατά την περίοδο της ανθοφορίας Πρέπει να φροντίζετε τακτικά τις ορχιδέες σας. Ειδικά όσον αφορά το φως, τη θερμοκρασία και το πότισμα, οι διαταραχές σε αυτούς τους παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν πτώση των ορχιδέων.

Γιατί πέφτουν οι ορχιδέες Cymbidium;

Το Cymbidium ανθίζει για 8 έως 10 εβδομάδες, μερικές φορές περισσότερο. Επομένως, η ξαφνική πτώση των μπουμπουκιών ή η πτώση των λουλουδιών αμέσως μετά την άνθηση υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο περιβάλλον της ορχιδέας.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι είναι:

  • Το υπερβολικό πότισμα προκαλεί σήψη των ριζών.
  • υψηλή θερμοκρασία
  • πρόβλημα υγρασίας
  • περισσότερο από τη γονιμοποίηση
  • έντομο

Στο τέλος του κύκλου της ανθοφορίας Τα λουλούδια θα πέσουν ένα ένα και τα λουλούδια θα ανθίσουν. που συνήθως προκαλεί πτώση λουλουδιών απώλεια ανθοφορίας λόγω περιβαλλοντικών αλλαγών

Η σήψη των ριζών από το υπερβολικό πότισμα ή το κάψιμο των ριζών από τη λίπανση μπορεί να προκαλέσει πτώση λουλουδιών ορχιδέας.

επίσης Εάν η θερμοκρασία αυξηθεί ξαφνικά ή η ορχιδέα εκτεθεί στον παγετό. τα άνθη του πέφτουν πρόωρα όταν συμβαίνει αυτό Συνήθως όλα τα λουλούδια πέφτουν λίγο μετά το συμβάν ενεργοποίησης.

Τα θέματα υγρασίας παίζουν επίσης ρόλο. Ειδικά αν ο αέρας είναι πολύ ξηρός, τα έντομα όπως οι αφίδες και οι αλευρώδεις μπορεί επίσης να ενθαρρύνουν την καρποφορία.

Πόσο συχνά ανθίζουν οι ορχιδέες Cymbidium;

Οι ορχιδέες Cymbidium συνήθως ανθίζουν μόνο μία φορά το χρόνο στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές έως τα μέσα της άνοιξης.Μερικά νεότερα υβριδικά Cymbidium ανθίζουν δύο φορές το χρόνο. Τα λουλούδια διαρκούν από έναν έως τρεις μήνες.

Τα Cymbidiums είναι πιο εξωτικά στο περιβάλλον τους από τις ορχιδέες Phalaenopsis, αν και έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Χρειάζονται πολύ φως, που είναι ο κύριος λόγος που τα φυτά μετακινούνται συχνά σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι. Ανεπαρκής φως σε εσωτερικούς χώρους

Φροντίδα ορχιδέας Cymbidium μετά την ανθοφορία

Αφού ολοκληρωθεί η ανθοφορία των Cymbidiums, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να «συντηρήσετε» σοφά για να ετοιμάσετε τα Cymbidium σας για τον επόμενο γύρο ανθοφορίας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές φροντίδας του Cymbidium μετά την ανθοφορία:

– Αφαιρέστε τα αγκάθια των λουλουδιών

Οι αιχμές σας Cymbidium δεν θα ανθίσουν ξανά. Σε αντίθεση με τις ορχιδέες Phalaenopsis Έτσι μπορείτε να το κόψετε μέχρι τη βάση του δέντρου.

– επαναλάβετε εάν χρειάζεται

Αν ήρθε η ώρα να μετακινήσετε την ορχιδέα Κάντε αυτό την άνοιξη αφού τα λουλούδια έχουν τελειώσει την ανθοφορία. καθαρίστε τις ρίζες στο φυτευτικό υλικό και χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα 1 ίντσα μεγαλύτερη από την τρέχουσα. Στα Cymbidium αρέσει να στριμώχνονται στις γλάστρες τους.

– γονιμοποίηση

μετά την ανθοφορία Μπορείτε να συνεχίσετε να γονιμοποιείτε ορχιδέες. Αυτό θα βοηθήσει να αναπληρώσετε την ορχιδέα σας με θρεπτικά συστατικά και να διατηρήσετε την υγιή ανάπτυξη των ριζών και την ανάπτυξη των φυτών.

Συνεχίστε να ποτίζετε και βεβαιωθείτε ότι η ορχιδέα σας παίρνει έμμεσο φως.

κάλυμμα

Οι ορχιδέες Cymbidium συνήθως ανθίζουν μόνο μία φορά το χρόνο. αλλά όταν ανθίζει Τα λουλούδια θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες. Επομένως, η απογοήτευση της απώλειας αυτής της στιγμής είναι κατανοητή.

Συνήθως είναι εύκολο να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα κάνοντας μικρές αλλαγές στο περιβάλλον του Cymbidium. Επισκεφτείτε το Basics in Orchid Care για να δείτε τι λείπει στη φροντίδα των ορχιδεών σας.

Βεβαιωθείτε ότι οι ορχιδέες σας πληρούν τις απαιτήσεις τους και ότι η φροντίδα μετά την άνθηση είναι αεροστεγής. Και μπορείτε να απολαύσετε την επαναλαμβανόμενη ανθοφορία χρόνο με το χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *