Αυτό είναι πώς να φτιάξετε το δικό σας χυμώδες χώμα

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Μπορείτε να καλλιεργήσετε έναν κάκτο από ένα κόψιμο;

Αν και υπάρχουν διαθέσιμα χώματα για γλάστρες στην αγορά. Αλλά το να φτιάξετε το δικό σας χώμα για γλάστρα είναι πολύ φθηνότερο. ειδικά αν χρειάζεστε πολλά Η δημιουργία του δικού σας γόνιμου εδάφους σας δίνει περισσότερο έλεγχο στην αποστράγγιση. Αυτό μπορεί να απαιτείται ή όχι στην περιοχή σας.

Είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ευημερία σας. Χρησιμοποιώντας τα σωστά συστατικά στις σωστές αναλογίες. Θα έχετε ένα γρήγορο χώμα που στραγγίζει και είναι εξαιρετικό για τα παχύφυτά σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας γόνιμο έδαφος.

Αποφασίστε τη συνταγή σας.

πριν ξεκινήσεις Πρέπει να αποφασίσετε για μια χυμώδη φόρμουλα εδάφους. Ενώ τα περισσότερα παχύφυτα μπορούν να επωφεληθούν από μια απλή συνταγή Αλλά η έρευνα των ειδικών αναγκών του φυτού σας σας δίνει τις καλύτερες πιθανότητες να το κρατήσετε ζωντανό.

Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί τρία διαφορετικά μέρη για να καλύψει αυτές τις βασικές ανάγκες κρέατος:

 • ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες
 • ικανότητα αποστράγγισης
 • εξαερισμός

Αν δεν υπάρχει ισορροπία αυτών των στοιχείων Το παχύφυτό σας είναι ευαίσθητο σε προβλήματα όπως η σήψη των ριζών ή το υπερβολικό άζωτο.

Λάβετε υπόψη τα συγκεκριμένα είδη και τις ανάγκες του παχύφυτός σας. και δημιουργήστε κατάλληλο έδαφος για αυτό.

Κοινές συνταγές για παχύφυτα εδάφη

Μια γενική φόρμουλα για γόνιμο έδαφος περιλαμβάνει:

 • 2 μέρη άμμου
 • 2 μέρη χώμα γλάστρας
 • 1 μέρος εξαερισμού

Εάν δεν ξέρετε ποιες συγκεκριμένες ανάγκες έχει το παχύφυτό σας, μπορείτε να το εξετάσετε. (ή έχετε ειδικές ανάγκες) μπορείτε να το αποφύγετε. Η άμμος θα συνεργαστεί με τον αεριστή για να κρατήσει το χώμα στεγνό. αποτρέπει τη συμπίεση

Το χώμα της γλάστρας είναι απαραίτητο για να παρέχει στα παχύφυτά σας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

για την ομορφιά της ερήμου

Αρκεί τα φυτά σας να τα ξεφορτωθούν. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ελαφρόπετρα για να ταιριάξετε με την εμφάνιση της ερήμου χωρίς βρωμιά.

Η ελαφρόπετρα είναι ένα ηφαιστειακό υλικό που μπορεί να συγκρατήσει τόσο την υγρασία όσο και τα θρεπτικά συστατικά. Αλλά το επίπεδο μέγεθος και το σχήμα του θα δώσει στα φυτά σας άφθονο αερισμό.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας το ηφαίστειο Θα χρειαστεί να ποτίζετε συχνά.

Εάν χρησιμοποιείτε ελαφρόπετρα ως γόνιμο έδαφος Θα χρειαστεί να ποτίζετε τα φυτά πιο συχνά.

για παχύσαρκα παιδιά

Γιατί τα παιδιά χρειάζονται λίγη ενθάρρυνση για να ξεκινήσουν. Συνιστούμε ένα γόνιμο μίγμα εδάφους που περιλαμβάνει:

 • 1 μέρος χώματος
 • 1 μέρος άμμου
 • 1 μέρος τριμμένη καρύδα

Αυτό θα παρέχει πρόσθετα θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν το offset σας να ριζώσει και να αναπτυχθεί με αξιοπρέπεια.

Τα παχύφυτα για μωρά χρειάζονται περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Επομένως, το 1/3 της κοκοφοίνικας καρύδας πρέπει να προστεθεί στο μίγμα εδάφους.

Για κάκτους ή παχύφυτα

Εάν φυτεύετε κάκτους ή άλλα παχύφυτα Η συνταγή σας πρέπει να είναι λίγο βαριά στην άμμο. Συνήθως μοιάζει με αυτό:

 • 2 μέρη άμμου
 • 1 μέρος χώματος
 • 1 μέρος εξαερισμού

Η άμμος είναι ένα σημαντικό μέρος της αποφυγής του ποτίσματος φυτών που φαίνεται να μισούν υπερβολικά το νερό.

Προσθέστε άμμο στο μείγμα του εδάφους του κάκτου σας για να αποτρέψετε το πολύ υγρό χώμα.

Μπορώ να τροποποιήσω τη φόρμουλα του χυμώδους εδάφους;

Δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε μια συνταγή χυμών, αλλά συνιστάται ιδιαίτερα.

Θα πρέπει να επιλέξετε έναν συγκεκριμένο τύπο για να κρατάτε τα πράγματα απλά όταν ξεκινάτε. Όταν το δέντρο σου μεγαλώσει Θα παρατηρήσετε προβλήματα με αυτό. Αυτά θα σας πουν πώς να αλλάξετε τον τύπο στο μέλλον.

για υπερβολικό πότισμα Πρέπει να προσθέσετε αερισμό. Μπορεί να θέλετε να αλλάξετε το υλικό αερισμού σας.

Από την άλλη πλευρά, τα φυτά που χρειάζονται περισσότερο νερό χρειάζονται λιγότερο αερισμό. Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα όταν καλλιεργούνται παχύφυτα σε εξωτερικούς χώρους ή σε ζεστά, ξηρά κλίματα. Το συχνό πότισμα δεν είναι πάντα μια βολική λύση.

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε είναι η περίσσεια αζώτου. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε πάρα πολύ χώμα για γλάστρες ή ότι το χώμα για γλάστρες που χρησιμοποιείτε είναι πολύ γόνιμο.

Εάν αυτό είναι πρόβλημα Μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του χώματος κήπου στο χυμώδες μείγμα σας ή να αναζητήσετε μια επιλογή με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άζωτο. Εάν λιπάνετε το έδαφος Θα πρέπει να κοιτάξετε τι περιέχει το κομπόστ ή το κομπόστ σας ή να αποφύγετε τα παχύφυτα.

μαζέψτε τις προμήθειες σας

Μόλις αποφασίσετε για τη συνταγή που λειτουργεί καλύτερα για το γόνιμο έδαφος, Θα χρειαστεί να συγκεντρώσετε όλα τα συστατικά που χρειάζεστε. Αφιερώνοντας χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα αυτά τα είδη, θα σας αποτρέψει από το να τρέξετε στο κατάστημα για να ολοκληρώσετε τη δουλειά ή να παραλείψετε βασικά είδη.

Δεν υπάρχει πραγματική λύση που ταιριάζει σε όλους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα γυμνά οστά της φόρμουλας ως οδηγό. Αλλά εξαρτάται από την τοποθεσία σας και από το τι έχετε. Μπορεί να σας αρέσει το ένα από το άλλο.

Ξεκινήστε με αυτό που έχετε ήδη και αναζητήστε συγκεκριμένα αντικείμενα που ταιριάζουν στην περίπτωσή σας.

Βασικά εργαλεία και υλικά

Όταν αναμιγνύετε οποιοδήποτε είδος χώματος, θα πρέπει να λαμβάνετε τα ακόλουθα συστατικά:

 • προστατέψτε τα χέρια σας
 • Μετρήστε τα συστατικά σας
 • καταστρέψει το χώμα
 • ανακατέψτε τα πάντα

αρκεί να προστατεύεις τα χέρια σου Θα βρείτε την υπόλοιπη διαδικασία ευκολότερη και πιο ξεκούραστη.

Προετοιμάστε βασικά εργαλεία και υλικά για να φτιάξετε ένα απλό μείγμα εδάφους για παχύφυτα.

γάντια κηπουρικής

για να προστατέψετε τα χέρια, το δέρμα και τα νύχια σας. Συνιστώνται ποιοτικά γάντια κατά την ανάμειξη του εδάφους.

Κοιτάξτε μέσα από τον καρπό σας για να αποτρέψετε την είσοδο βρωμιάς στα γάντια. πρέπει να ταιριάζουν Αρκετά ευέλικτο για να σας επιτρέπει να κινείστε ελεύθερα. και αρκετά παχύ για προστασία από ραβδιά, πέτρες και θραύσματα.

μεζούρα

Όλες οι συνταγές γράφονται χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ανταλλακτικών. Άρα δεν χρειάζεται να μετράτε σε συγκεκριμένες μονάδες. (εκτός αν θέλετε)

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος που θα σας επιτρέψει να μετρήσετε το μείγμα του εδάφους σας Η επιλογή ενός φλιτζανιού, ενός μπολ ή μιας γλάστρας που είναι πολύ μικρή μπορεί να προσθέσει περιττή εργασία. Αλλά η επιλογή ενός φλιτζανιού που είναι πολύ μεγάλο μπορεί να μην λειτουργεί με την ποσότητα χώματος που χρειάζεστε.

μυστρίο

Μια μπανιέρα κήπου δεν είναι απαραίτητη εάν έχετε χαλαρά υλικά, αλλά σίγουρα βοηθάει στην επιτάχυνση των πραγμάτων.

Εάν έχετε συμπιεσμένο χώμα ή θέλετε να μειώσετε την κούραση των χεριών Είναι σημαντικό να έχετε ένα δυνατό μυστρί.

τι να ανακατέψεις το χώμα σου

Το να έχετε ένα δοχείο για να αναμιγνύετε το χώμα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την περιοχή καθαρή. Οι δίσκοι φυτών σάς δίνουν άφθονο χώρο για να εργαστείτε. Και λειτουργεί εξαιρετικά για μια γρήγορη αλλαγή όταν λείπετε από τη δουλειά.

Εάν συλλέγετε γόνιμο έδαφος ή σκοπεύετε να συλλέξετε ένα μέρος του. Μπορείτε να το ανακατέψετε σε ένα δοχείο. Είτε πρόκειται για δεξαμενή είτε για μεγάλη δεξαμενή αποθήκευσης.

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες

Αν και τα παχύφυτα δεν χρειάζονται τόσα θρεπτικά συστατικά όπως άλλα φυτά, χρειάζονται. Πρέπει όμως να προσθέσετε τα σωστά συστατικά για να φτιάξετε μερικά φυτά. Θα έχετε καλύτερη τύχη όταν ταΐζετε καλά πολύχρωμα ζώα.

Συχνά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που ήδη έχετε. Φροντίστε όμως να είναι φρέσκο ​​και αποστειρωμένο. Αποφύγετε την ανάμειξη χώματος με βαρύ χώμα ή βερμικουλίτη. Αυτό θα βοηθήσει το παχύφυτό σας να διατηρήσει περισσότερη υγρασία.

κηπευτικό έδαφος

Η πιο κοινή πηγή θρεπτικών συστατικών για γόνιμο έδαφος προέρχεται από το έδαφος που χρησιμοποιείται για την καθημερινή κηπουρική.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε χυμό ή χώμα κάκτου συγκεκριμένα. Αυτό κάνεις τώρα. Επιλέξτε ένα που είναι εύκολο στη χρήση και κατάλληλο για τον προϋπολογισμό σας.

εργοστάσιο καρύδας

Το φλοιό καρύδας είναι φτιαγμένο από φλοιό καρύδας. Αν και θα πρέπει ακόμα να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με χώμα κήπου. Αλλά οι νιφάδες καρύδας προσθέτουν θρεπτικά συστατικά. Αυτό τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για φυτώρια ή παχύφυτα.

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί στα καταστήματα Αλλά ελέγξτε τα κέντρα κήπου και τα καταστήματα οικιακής βελτίωσης. Αν και είναι εύκολο να το βρεις στο διαδίκτυο. Αλλά δεν θα έχετε καλή συμφωνία για τη ναυτιλία.

ελαφρόπετρα

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Η ελαφρόπετρα είναι αρκετά θρεπτική που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με χυμώδεις ρίζες.

Φροντίστε να διατηρείτε τα φυτά σε ελαφρόπετρα. Δεν υπάρχει πολύς χώρος αποθήκευσης νερού εδώ. Πρέπει λοιπόν να μετρήσετε πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε.

αποστράγγιση πλήρωσης

Η προσθήκη υλικού που αντιστέκεται στη συρρίκνωση και συγκρατεί την περιοχή χωρίς να απορροφά υγρασία είναι απαραίτητη για την υγεία των χυμωδών ριζών σας.

Οτιδήποτε απορροφά την υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών, σφάλματα και μύκητες. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αναμιγνύετε και να αραιώνετε τα πώματα αποστράγγισης για την αποφυγή πιθανών προβλημάτων.

γόνιμο έδαφος

Το πιο συνηθισμένο υλικό πλήρωσης που θα βρείτε είναι η χοντρή άμμος. πρέπει να είναι συμπαγής Δεν είναι η άμμος που βρίσκεις συνήθως στο σπίτι σου ή στην παραλία. Το παιχνίδι στην άμμο βοηθά επίσης στην πρόληψη των ρυτίδων.

Είτε πρέπει να πάτε στο τοπικό σας κέντρο κήπου είτε να παραγγείλετε ηλεκτρονικά. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για εσάς επειδή είναι εύκολο να βρείτε και να αγοράσετε. Μην ξεχάσετε να διαλέξετε λίγους ακόμα κάκτους.

το έδαφος

Η επιφάνεια συγκρατεί την υγρασία και επιτρέπει την αποστράγγιση. Ως εκ τούτου, είναι μια καλή επιλογή για διψασμένα παχύφυτα.

Συχνά αναφέρεται ως εδαφοβελτιωτικό. Αλλά η ικανότητά του να βελτιώνει τον αερισμό και να αυξάνει το οξυγόνο το καθιστά εξαιρετική επιλογή για γόνιμα εδάφη.

χαλίκι κοτόπουλου

Τα περιττώματα κοτόπουλου είναι θρυμματισμένα κοχύλια στρειδιών. Αλλά υπάρχει καλός λόγος στο γόνιμο έδαφος.

Τα παχύφυτα ωφελούνται από αυξημένο ασβέστιο. Και τα κοχύλια στρειδιών είναι εξαιρετικά στη ρύθμιση των επιπέδων pH του εδάφους. Η χρήση περιττωμάτων κοτόπουλου μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο.

προϊόντα αερισμού

Το αναπνεύσιμο υλικό σας έχει μία λειτουργία: να προάγει τον αερισμό και την αποστράγγιση.

Ενώ αυτές οι επιλογές έχουν άλλα πλεονεκτήματα, λειτουργούν καλά. Εάν έχετε ήδη ή θέλετε περισσότερα οφέλη Μπορείτε να αναμίξετε το υλικό αερισμού.

ελαφρόπετρα

όπως είπαμε Η ελαφρόπετρα είναι εξαιρετική για τη διατήρηση τόσο των θρεπτικών συστατικών όσο και της υγρασίας. Αλλά κάνει και την υγρασία να εξαφανίζεται γρήγορα.

Η βραχώδης φύση του και η αντοχή του στη συμπύκνωση το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για τον αερισμό του γόνιμου εδάφους σας. γιατί συγκρατεί την υγρασία Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι καλός βοηθός για ξηρές περιοχές χωρίς τον κίνδυνο σήψης των ριζών.

περλίτης

Έχετε δει ποτέ μια μικρή λευκή μπάλα από φελιζόλ; σε μείγμα κατσαρόλας Γνωρίζετε ήδη πώς μοιάζει ο περλίτης. Στην πραγματικότητα είναι ηφαιστειακό γυαλί που έχει θερμανθεί σε υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτό το ελαφρύ αεριζόμενο υλικό επιτρέπει στις ρίζες να αναπτύσσονται με ελάχιστο εμπόδιο. Προσέξτε να μην το αφήσετε να πετάξει μακριά ενώ εργάζεστε μαζί του.

εργοστάσιο καρύδας

Αν και η καρύδα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αλλά οι καρύδες επιτρέπουν στην υγρασία να ρέει μέσα από το γόνιμο έδαφος. Ο προσδιορισμός του ως υλικό πλήρωσης είναι αρκετά δύσκολος. Αλλά ένας μεγάλος αριθμός τεμαχίων μπορεί να είναι χρήσιμος για να αυξήσετε την αποστράγγιση του μείγματος σας.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κοκοφοίνικα καρύδας ως μέρος του μείγματος. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ελαφρόπετρα ή περλίτη για τον αερισμό του εδάφους σας.

μετρήστε τα πάντα

Αφού συγκεντρώσετε τα απαραίτητα υλικά. Μπορείτε να αρχίσετε να μετράτε αυτά τα συστατικά χρησιμοποιώντας τις συνταγές που παραθέσαμε. ή προσαρμοσμένα από δικές σας δημιουργίες

Περιγράφουμε μετρήσεις σε τύπους εδάφους χρησιμοποιώντας το σύστημα μονάδων. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κύπελλα μέτρησης, μπολ ή κουβάδες ως μονάδα.

Χρησιμοποιώντας τη φόρμουλα γόνιμου εδάφους ως παράδειγμα Θα χρειαστεί να μετρήσετε:

 • 2 κουταλιές της σούπας χοντρή άμμος
 • 2 κουταλιές της σούπας κηπευτικό χώμα
 • Περλίτης 1 μεζούρα

Αν θέλετε να διπλασιάσετε αυτή τη συνταγή Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 4 μεζούρες άμμο, 4 μεζούρες χώμα και 2 μεζούρες περλίτη.

Μπορείτε να το χωρίσετε για να προσθέσετε ποικιλία στο γόνιμο χώμα σας. Αντί να χρησιμοποιείτε μόνο περλίτη Μπορείτε να αναμίξετε μισή μεζούρα περλίτη με μισή μεζούρα ηφαιστείων. προκειμένου να ληφθεί μια πλήρης σέσουλα αεριζόμενου υλικού

δεν ψήνεται Δεν θα δείτε μεγάλη ποινή εάν ο γύρος σας δεν είναι ακριβής. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διατηρήσετε την αναλογία όσο το δυνατόν πιο κοντά.

Πόσο αργίλιο χρειάζεστε;

Η ποσότητα του εδάφους που πρέπει να αναμίξετε θα εξαρτηθεί από το πού εργάζεστε. Είτε πρόκειται για υπαίθριο οικόπεδο κήπου είτε για δοχείο για τα φυτά σας.

Εάν καλλιεργείτε παχύφυτα σε εξωτερικούς χώρους Φροντίστε να τα ανακατέψετε αρκετά ώστε να τους επιτρέψετε να ριζώσουν μερικά εκατοστά βαθιά. Αν τοποθετήσετε το μείγμα πολύ ρηχά Μπορεί να ριζώσουν στο κανονικό σας έδαφος. Αυτό μπορεί να είναι πολύ πυκνό για να αποτρέψει τη σήψη των ριζών ή το υπερβολικό πότισμα.

Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να προσθέσετε άλλο ένα στρώμα αερισμού πριν προσθέσετε τα παχύφυτα. Μπορείτε να προσθέσετε ύφασμα εξωραϊσμού από κάτω για να προστατεύσετε τις ρίζες. Πόσο όμως πρέπει να προσέχετε στο πότισμα των φυτών σας;

Η ποσότητα του εδάφους εξαρτάται από το πού και πώς φυτεύετε το παχύφυτο. εξωτερικό ή εσωτερικό

Αν φυτεύετε σε γλάστρα Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα είναι αρκετά μεγάλη ώστε το παχύφυτο να πάρει 3 έως 8 ίντσες ρίζας και ότι έχετε αρκετό μείγμα γλάστρας για να γεμίσει αυτό το βάθος.

Συνολικά, η γλάστρα σας θα πρέπει να έχει βάθος τουλάχιστον 4 ίντσες και ½ ίντσα μεγαλύτερη από τη βάση του φυτού. Τα φυτά που απλώνονται ή που ακολουθούν χρειάζονται μια γλάστρα 1 ίντσα μεγαλύτερη από τη γλάστρα που αναδύεται.

ανακατέψτε τα πάντα μαζί

Πριν ξεκινήσετε να ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Βάλτε λίγο χώμα κήπου στο δοχείο σας και διατηρήστε το ελαφρώς υγρό. Αυτό θα βοηθήσει στην ασφάλεια άλλων αντικειμένων. και θα εμποδίσει τη σκόνη να χτυπήσει το πρόσωπό σας

μετά προσθέτουμε το υλικό της γέμισης Είτε πρόκειται για άμμο, γκαζόν ή κοπριά κοτόπουλου, εάν χρειάζεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύστρα. Αλλά θα είναι πιο εύκολο να σκίσετε το υλικό με τα χέρια σας και να το κρατήσετε.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τα συστατικά. Μπορείτε να προσθέσετε υλικά για να στεγνώσουν. Ανακατέψτε ξανά χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή τα εργαλεία κήπου.

Θα ξέρετε ότι έχετε τελειώσει την ανάμειξη όταν το χυμώδες χώμα φαίνεται ομοιόμορφο. Συνήθως δεν υπάρχει εμφανές μέρος ως αντικείμενο. Αντιμετωπίστε αυτές τις μη λευκασμένες περιοχές όπως τις βρίσκετε μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αποθηκεύστε σωστά τα παχύφυτά σας.

Όταν αγοράζετε παχύφυτο χώμα από το κατάστημα Συνήθως έρχονται σε επανασφραγιζόμενες σακούλες για να διατηρούν τα πάντα φρέσκα και χωρίς σφάλματα. Αλλά δεν έχετε αυτή την επιλογή όταν τα παχύφυτα μόνοι σας.

Χρησιμοποιήστε ένα σφραγισμένο δοχείο για να αποθηκεύσετε τη σωστή ποσότητα χώματος γλάστρας μετά την ανάμειξη.

Εάν φτιάχνετε πολύ χυμώδες χώμα ή γνωρίζετε ότι θα είναι περισσότερα από όσα χρειάζεστε Θα χρειαστεί να βρείτε ένα αεροστεγές δοχείο. Αυτό θα αποτρέψει την οξείδωση των θρεπτικών ουσιών στο έδαφος του κήπου. αλλά επίσης βοηθά στην αποτροπή εντόμων από το να μπουν στο μείγμα

Η φθηνότερη και πιο αποτελεσματική επιλογή είναι να αγοράσετε ένα αεροστεγές καπάκι για το βαρέλι.Τα βαρέλια των 5 γαλονιών διατίθενται δωρεάν σχεδόν παντού. Αλλά το τοπικό σας κατάστημα οικιακών βελτιώσεων έχει αυτούς τους κουβάδες στοιβαγμένους σε κάθε διάδρομο. Το καπάκι διευκολύνει το άνοιγμα του δοχείου και βελτιώνει τον αερισμό.

Πόσο καιρό μπορεί να αποθηκευτεί το σπιτικό παχύφυτο;

όπως και με τα περισσότερα εδάφη Μπορείτε να αποθηκεύσετε το σπιτικό παχύφυτό σας για ένα ή δύο χρόνια πριν το πετάξετε.

Ίσως χρειαστεί να το αναμίξετε με μια νέα παρτίδα για να το κάνετε πιο φρέσκο. Αλλά εάν αποθηκευτεί σωστά, θα διαρκέσει πολύ.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *