Αυτός είναι ο λόγος που ο κάκτος σας δεν ανθίζει

By | 27 Ιουνίου, 2023

Αυτός είναι ο λόγος που ο κάκτος σας δεν ανθίζει

Ο κάκτος είναι ένα εξωτικό φυτό που φωτίζει κάθε σπίτι με τα πληθωρικά και ζωντανά άνθη του. Πολλοί κηπουροί καλλιεργούν κάκτους για να απολαύσουν τα όμορφα και αρωματικά λουλούδια τους.Ωστόσο, μερικές φορές αυτά τα εντυπωσιακά φυτά μπορεί να μην ανθίζουν στον κήπο σας για χρόνια. Γιατί όμως δεν ανθίζει ο κάκτος;

Όταν ο κάκτος εσωτερικού χώρου σας δεν ανθίζει Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με το φωτισμό, το πότισμα, τη θερμοκρασία ή το έδαφος. Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι ο κάκτος σας δεν είναι αρκετά ώριμος για να ανθίσει. Ορισμένα είδη κάκτων χρειάζονται έως και 50 χρόνια για να δουν την πρώτη τους άνθηση. Ορισμένα είδη μπορεί να είναι πολύ παλιά για να συνεχίσουν να ανθίζουν ανεξάρτητα από το πώς τα φροντίζετε.

Αν αναρωτιέστε γιατί ο ακριβός σας κάκτος δεν ανθίζει. Αυτό το άρθρο μπορεί να σας δώσει την απάντηση. Λόγοι για τους οποίους ο κάκτος σας δεν ανθίζει και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό

αδύναμο ριζικό σύστημα

Σε πολλά είδη κάκτων αρέσει να είναι συνδεδεμένοι με τις ρίζες και η αναφύτευση χωρίς προσεκτική εξέταση μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξή τους. Εάν πρέπει να ξαναφυτέψετε τον κάκτο σε νέα γλάστρα κάντε το νωρίς ώστε να μην διαταραχθεί η ανάπτυξη του κάκτου Ένας κάκτος με αδύναμο και αδύναμο ριζικό σύστημα δεν θα ανθίσει. Αν μετακινήσετε την κατσαρόλα Ο κάκτος σας θα χρειαστεί χρόνο για να ενισχύσει τις ρίζες του στο έδαφος. και μέχρι να συμβεί αυτό δεν θα ανθίσουν

Κάκτοι με αδύναμο ριζικό σύστημα θα χρειαστεί να ξαναφυτευτούν και χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να ανθίσουν.

Κατά τη μεταφύτευση, επιλέξτε ένα δοχείο που είναι αρκετά μεγάλο. Θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την τρέχουσα γλάστρα για να καλύψει άνετα τις ανάγκες του φυτού. Φροντίστε να γεμίσετε τις νέες γλάστρες με καλής ποιότητας χώμα γλάστρας, το οποίο θα ενθαρρύνει την ανθοφορία.

Όταν σκοπεύετε να μετακινήσετε τον κάκτο σας Μην το κάνετε αυτό ενώ το φυτό είναι ακόμα ανθισμένο ή ανθισμένο. Είναι σημαντικό να περιμένετε να ανθίσει το φυτό πριν το μεταφυτέψετε σε άλλο δοχείο.

Διακοπή

πριν ανθίσει ο κάκτος Χρειάζονται ένα διάλειμμα. Γνωρίστε τις ποικιλίες που έχετε στο σπίτι και τους χρόνους ανθοφορίας τους, ώστε να καταλάβετε πότε χρειάζονται ξεκούραση. σε φυσικό βιότοπο Οι περισσότεροι κάκτοι ξεκουράζονται το καλοκαίρι. Τα περισσότερα από τα παραπάνω είδη ανθίζουν το φθινόπωρο.

Εάν ζείτε σε ψυχρή περιοχή Ο κάκτος πρέπει να αφεθεί να ξεκουραστεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η περίοδος ανάπαυσης είναι πολύ σημαντική για την ανθοφορία του κάκτου.Βγάζουν μπουμπούκια 30 με 50 μέρες πριν την ανθοφορία. Εάν απορρίψετε το υπόλοιπο Ο κάκτος σας μπορεί να είναι δύσκολο να ανθίσει.

ποτίζεις πάρα πολύ

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι καλλιεργητές κάκτων είναι το υπερβολικό πότισμα. Αν και σε πολλά είδη κάκτων αρέσει να πίνουν νερό μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αλλά μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό. ακόμα και το καλοκαίρι Αυτά τα φυτά σπάνια χρειάζονται ξηρασία για να ανθίσουν.

δεν χρειάζεται να ανησυχείτε? Ο κάκτος σας δεν θα πεθάνει αν ξεχάσετε να τον ποτίσετε για ένα μήνα. Τα φυτά έχουν διαφορετικούς τρόπους εξοικονόμησης νερού κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, ωστόσο, φροντίστε να ποτίζετε καλά καθώς το αποθηκευμένο νερό μπορεί να διαρρεύσει.

Αντί να ποτίζετε υπερβολικά τον κάκτο σας, Αφήστε τα φυτά να έχουν μια ξηρή περίοδο για να αρχίσουν να ανθίζουν.

καθώς και άλλα φυτά Οι κάκτοι χρειάζονται ακόμα νερό για να ευδοκιμήσουν. Αν και έχουν αυστηρές απαιτήσεις ποτίσματος. Υπάρχουν φορές που τα φυτά σας χρειάζονται συνεχές πότισμα και άλλες φορές που χρειάζεστε λιγότερο νερό. Αν θέλετε να δείτε όμορφα λουλούδια, πρέπει να καταλάβετε την εποχή ποτίσματος και πότε να σταματήσετε το πότισμα.

πολύ νέος ή πολύ μεγάλος

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που ο κάκτος σας δεν ανθίζει είναι ότι δεν έχει προλάβει ακόμα. Πολλά είδη κάκτων μπορεί να μην ανθίζουν για δεκαετίες. Πρέπει να καταλάβετε τον τύπο του σπιτιού που έχετε. Θα ξέρετε πόσο να περιμένετε. Ορισμένες ποικιλίες χρειάζονται 50 έως 100 χρόνια για να δώσουν τα πρώτα τους άνθη.

Εάν ο κύριος σκοπός σας στην καλλιέργεια κάκτων είναι να θαυμάσετε τα λουλούδια. Θα πρέπει να επιλέξετε έναν κάκτο εσωτερικού χώρου που είναι έτοιμος να ανθίσει. Τα είδη ταχείας ανθοφορίας περιλαμβάνουν τα Parodia, Notocactus, Mammillaria και Gymnocalycium.

Εάν ο κάκτος σας έχει ήδη ανθίσει, θα σταματήσει. Η αιτία μπορεί να οφείλεται ήδη. Οι παλαιότεροι κάκτοι δεν ανθίζουν τόσο συχνά όσο παλιά. Μερικά δέντρα θα σταματήσουν να ανθίζουν εντελώς. Αλλά μπορείτε επίσης να τους δώσετε επιπλέον φροντίδα για να ενθαρρύνετε την ανθοφορία.

ο κάκτος σας δεν είναι υγιής

Μια άνθιση σημαίνει ότι οι κάκτοι σας είναι υγιείς και χαρούμενοι. Οι κάκτοι ανθίζουν μόνο εάν τους φροντίζετε σωστά και τους παρέχετε συνθήκες διαβίωσης. Μερικές φορές το φυτό σας μπορεί να αντιμετωπίσει μια σειρά από παθήσεις υγείας που το εμποδίζουν. Ανθοφορία

Η αόρατη σήψη των ριζών ή η προσβολή μυκήτων μπορεί να εμποδίσει τα φυτά σας να ανθίσουν. Οπότε μπορεί να μην γνωρίζετε ότι έχουν προβλήματα υγείας. Τα φυτά που προσβάλλονται από έντομα μπορεί να μην είναι σε θέση να ανθίσουν. Φροντίστε να φροντίζετε τον κάκτο σας και να απομακρύνετε όλα τα παράσιτα που τον επιτίθενται. Άρα δεν έχει πρόβλημα να ανθίσει.

χωρίς καθαρό αέρα

Οι κάκτοι εσωτερικού χώρου χρειάζονται ακόμα άφθονο φως και καθαρό αέρα. ιδιαίτερα κατά την καλλιεργητική περίοδο Μπορείτε να δοκιμάσετε να αφήσετε τα φυτά έξω για λίγο καθαρό αέρα μέχρι τον Οκτώβριο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες παγώνουν τα φυτά και τα προετοιμάζουν για ανθοφορία. Εάν τα φυτά σας ζεσταθούν πολύ μετά το καλοκαίρι Μπορεί να γίνουν πιο ευαίσθητα και αυτό θα παρεμποδίσει την ανθοφορία τους.

όχι αρκετό φως

Τα φυτά κάκτων χρειάζονται πολύ φως για να ανθίσουν. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό φως όλο το χρόνο, ακόμα και το χειμώνα. Κρατήστε τους κάκτους σε φωτεινό σημείο σε εσωτερικούς χώρους.

Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν αρκετό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Γιατί στον κάκτο αρέσει το φως του ήλιου.

Το πώς τοποθετείτε τον κάκτο προς το φως είναι πολύ σημαντικό κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Η τοποθέτηση είναι πολύ σημαντική για τους κάκτους εσωτερικού χώρου που τοποθετούνται στο περβάζι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό φως τοποθετώντας το σωστά. Προσπαθήστε να αντικαθιστάτε τον κάκτο από καιρό σε καιρό για να του δίνετε φως σε όλο το σώμα. Ωστόσο, μην γυρίζετε τον κάκτο πολύ συχνά. Επειδή η υπερβολική κίνηση μπορεί να εμποδίσει το λουλούδι να ανθίσει.

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένοι κάκτοι δεν αντέχουν την έντονη ζέστη του ήλιου. Αλλά εξακολουθούν να χρειάζονται φως για να αναπτυχθούν. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν το ηλιακό φως που χρειάζονται. Αντιηλιακή προστασία με φιλτράρισμα του φωτός Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φώτα ανάπτυξης για να δώσετε στα φυτά εσωτερικού χώρου σας το φως που χρειάζονται.

Λανθασμένη χρήση λιπασμάτων

Καλό είναι να δώσετε στον κάκτο σας επιπλέον φροντίδα λιπάζοντάς τον, ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με το είδος του λιπάσματος που θα επιλέξετε. Πολύ λίγο ή ο λάθος τύπος λιπάσματος μπορεί να εμποδίσει τα φυτά σας να ανθίσουν. Δεν είναι πολλά λιπάσματα κατάλληλα για κάκτους. Μερικά φυτά αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και συσσωρεύουν βακτήρια στο έδαφος.

Η λίπανση με λάθος θρεπτικά συστατικά θα αποτρέψει την άνθιση του κάκτου.

Μην ταΐζετε τον κάκτο σας με λιπάσματα που είναι πλούσια σε άζωτο. Αποφύγετε επίσης τη λίπανση. Εάν πρέπει να γονιμοποιήσετε Ψάξτε για ένα λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. Μην γονιμοποιήσετε τον κάκτο σας όταν τον ξαναφυτεύετε. Μην ταΐζετε υπερβολικά τον κάκτο, γιατί αυτό θα διακόψει την ανθοφορία του κάκτου.

FAQ

Τι μπορώ να κάνω για να ανθίσει ο κάκτος;

Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το λουλούδι του κάκτου σας πιο εύκολο είναι να του παρέχετε αρκετό νερό και φως. Ο κάκτος σας θα πρέπει να λαμβάνει αρκετό ηλιακό φως κατά την περίοδο ανάπτυξής του και να τον μεταφέρει σε μια πιο δροσερή τοποθεσία όταν είναι αδρανής. Βεβαιωθείτε ότι ο κάκτος σας είναι υγιής και αναπτύσσεται μέχρι να καρποφορήσει. Αν ο κάκτος σας δεν μεγαλώνει Δείχνει ότι δεν είναι δυνατό και δεν θα ανθίσει σίγουρα.

Πότε ανθίζει ο κάκτος;

Η περίοδος ανθοφορίας ενός κάκτου εξαρτάται από το είδος. Μερικοί κάκτοι ανθίζουν στα τέλη της άνοιξης ή το καλοκαίρι. Μερικοί λατρεύουν τα λουλούδια κάκτων για τις χειμερινές διακοπές. ανεξάρτητα από την εποχή που ανθίζουν τα λουλούδια Μην περιμένετε ότι ένας κάκτος θα ανθίσει μέχρι να μεγαλώσει πλήρως. Βρείτε την ποικιλία που έχετε και φροντίστε να παράγει φρούτα.

Ανθίζουν όλοι οι κάκτοι;

Ο κάκτος ταξινομείται ως ανθοφόρο φυτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν όλα να ανθίσουν. Το μόνο που κάνει τη διαφορά όταν ανθίζει είναι η ηλικία και η φροντίδα που έχετε για το φυτό σας. Πρέπει να κατανοήσετε τις απαιτήσεις ανθοφορίας του στελέχους κάκτων που έχετε. Έτσι μπορείτε να καταλάβετε πώς να τα κάνετε να ανθίσουν.

Ποιες είναι οι συνθήκες που ευνοούν την ανθοφορία;

Οι κάκτοι αναπτύσσονται σε δοχεία στη ζώνη USDA 1. Το μόνο που χρειάζονται είναι σωστή φροντίδα και θα σας δώσουν τα καλύτερα λουλούδια. Βεβαιωθείτε ότι ο κάκτος σας δέχεται τουλάχιστον τέσσερις ώρες ηλιακού φωτός. Κυρίως το πρωί Ποτίστε τακτικά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα. Λιπάνετε κάθε μήνα, κατά προτίμηση στα τέλη του καλοκαιριού κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Μειώστε το πότισμα κατά τη διάρκεια του χειμερινού λήθαργου και βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία παραμένει 50 δευτερόλεπτα.

συνοψίζω

Τώρα ξέρετε γιατί ο χριστουγεννιάτικος κάκτος σας δεν ανθίζει και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό. Θα πρέπει να το δοκιμάσετε τώρα. Πριν όμως ενθουσιαστείς πολύ Να θυμάστε ότι ο λόγος που ο κάκτος σας δεν ανθίζει είναι επειδή είστε πολύ ανυπόμονοι. Δεν μπορείτε απλώς να φυτέψετε αλόη βέρα και να περιμένετε άμεσα αποτελέσματα. Δώστε χρόνο στα φυτά σας να αναπτυχθούν και θα ανθίσουν όταν είναι η κατάλληλη εποχή.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *